Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Magento and MAMP error: Table customer_entity already exists
 
xger86x
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2012-07-08
 

Hi,

I am trying to install Magento in MAMP server but I get this message when I fill the database information:

“ There has been an error processing your request “

I have looked at the report logs and I found this:

a:5:{i:0;s:215:"Error in file: “/Applications/MAMP/htdocs/magento/app/code/core/Mage/Customer/sql/customer_setup/install-1.6.0.0.php” - SQLSTATE[42S01]: Base table or view already exists: 1050 Table ‘customer_entity’ already exists";i:1;s:1028:"#0 /Applications/MAMP/htdocs/magento/app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Setup.php(645): Mage::exception(’Mage_Core’, ‘Error in file: ...’)
#1 /Applications/MAMP/htdocs/magento/app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Setup.php(421): Mage_Core_Model_Resource_Setup->_modifyResourceDb(’install’, ‘’, ‘1.6.2.0.1’)
#2 /Applications/MAMP/htdocs/magento/app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Setup.php(327): Mage_Core_Model_Resource_Setup->_installResourceDb(’1.6.2.0.1’)
#3 /Applications/MAMP/htdocs/magento/app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Setup.php(235): Mage_Core_Model_Resource_Setup->applyUpdates()
#4 /Applications/MAMP/htdocs/magento/app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(417): Mage_Core_Model_Resource_Setup::applyAllUpdates()
#5 /Applications/MAMP/htdocs/magento/app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(343): Mage_Core_Model_App->_initModules()
#6 /Applications/MAMP/htdocs/magento/app/Mage.php(683): Mage_Core_Model_App->run(Array)
#7 /Applications/MAMP/htdocs/magento/index.php(87): Mage::run(’’, ‘store’)
#8 {main}”;s:3:"url”;s:44:"/magento/index.php/install/wizard/installDb/”;s:11:"script_name”;s:18:"/magento/index.php”;s:4:"skin”;s:7:"default";}

Any idea to complete my installation? Thanks

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top