Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Authorize.net does not receive order number from Magento
 
iPhony
Member
 
Avatar
Total Posts:  37
Joined:  2007-09-01
 

Guys,

I have been testing transactions through my authorize.net gateway and while the transactions go through fine,
- the order number does not get transmitted to the gateway.
- the item description does not get transmitted to the gateway
- the gateway transaction ID does not get store into the magento order info

Is this a bug or did you miss these piece?

You understand that it is critical to have the invoice/order number associated with the transaction on both end for reconciliation purposes!
Otherwise it would be hard to match transactions with orders when a lot of item sold have the same price.

Having the order number go to the gateway is necessary
Having the gateway transaction ID store in magento would also help managing customers transactions right from magento instead of having to go through the gateway login.

Please let me know if you there is a fix to this.

Thanks
iPhony

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sherrie
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1655
Joined:  2007-12-14
Waterloo, ON
 

Was this ever resolved?  I know our invoice #s for Authorize.net HAVE to start at 6 digits or we get charged more and I’m sure we’re not the only ones.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sherrie
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1655
Joined:  2007-12-14
Waterloo, ON
 

Does anyone know what’s going on with this?  I just sent through a test order and it’s still not sending the Invoice #

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iPhony
Member
 
Avatar
Total Posts:  37
Joined:  2007-09-01
 

Unfortunately no one seem to care about it.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iPhony
Member
 
Avatar
Total Posts:  37
Joined:  2007-09-01
 

Unfortunately no one seems to care about it.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sherrie
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1655
Joined:  2007-12-14
Waterloo, ON
 

According to this:
http://www.magentocommerce.com/bug-tracking/issue/?issue=1662

It’s been resolved.  Maybe it’s in the new version that came out yesterday - I haven’t upgraded to it yet.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sherrie
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1655
Joined:  2007-12-14
Waterloo, ON
 

So what I’ve found so far is that the error most likely occurs in app/code/core/Mage/Paygate/Model/Authorizenet.php on line 259:

$request->setXInvoiceNum($order->getIncrementId());

I also know that the order ID is stored in the sales_order table in the increment_id field.

I just don’t know how to connect these two into a solution.  Anyone have any ideas?

I need to resolve this in order to launch our store.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sherrie
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1655
Joined:  2007-12-14
Waterloo, ON
 

As a side note, this was resolved in the 1.0.9700 release.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mott
Member
 
Total Posts:  47
Joined:  2008-04-13
Los Angeles, CA
 

Sherrie,
Thx 4 the 411 on the update 4 this issue.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top