Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

{{base url} en taal
 
sgalaxy1994
Jr. Member
 
Total Posts:  5
Joined:  2012-06-18
 

hallo,

kheb gisteren magento commerce 1.7 met xampp geinstalleerd. ging wel goed. alleen ik kon toen niet inloggen, maar moest iets veranderen in een scriptje.

ok 1ste probleem:

wanneer ik naar beneden scroll en taal wil veranderen naar nederlands. dan gaat die dan terug naar engels of die blijft dan nederlands, maar de site blijft engels?

is er een taalpakket ofzo of is dit een bug?

2de probleem:

wanneer ik inlog zie ik zo’n melding met dat base url of zo iets.

ok ik heb bij secure en unsecure bij base url veranderd in http://digital-xss.nl.ae veranderd, maar ben die slash vergeten.
nu wil m’n site niet naar backend toe gaan.

(zie foto) http://img806.imageshack.us/img806/3904/magentohhh.png

ok ik ben dus gegaan naar phpmyadmin en dan naar core_config_data.
dan heb ik bij web/secure/base_url en web/unsecure/base_url in plaats van http://digital-xss.nl.ae veranderd in {{base url}}

(zie foto) http://img33.imageshack.us/img33/9498/magentobbb.png

maar nog steeds krijg ik dezelfde melding en kan ik dus niet naar admin panel gaan.

doe ik iets fout ofzo?

kan iemand me helpen a.u.b.

mvg,

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Mindstretch
Guru
 
Avatar
Total Posts:  398
Joined:  2009-09-09
Enschede
 
sgalaxy1994 - 19 June 2012 08:24 AM

wanneer ik naar beneden scroll en taal wil veranderen naar nederlands. dan gaat die dan terug naar engels of die blijft dan nederlands, maar de site blijft engels? is er een taalpakket ofzo of is dit een bug?

Nee, dat is geen bug. In de footer in de backend pas je niet de taal van de site frontend aan, maar van de backend in z’n algemeenheid. Wil je de taal van de frontend aanpassen, dan doe je dat onder Systeem > Algemene instellingen.

sgalaxy1994 - 19 June 2012 08:24 AM

ok ik heb bij secure en unsecure bij base url veranderd in http://digital-xss.nl.ae veranderd, maar ben die slash vergeten.
nu wil m’n site niet naar backend toe gaan.

Je moet de URL veranderen in http://digital-xss.nl.ae/ waarbij je de laatste / dus niet moet vergeten.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
startoursg24t
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2012-07-07
 

Wellicht doe ik het helemaal verkeerd maar ik snap echt geen ruk van het hele taal gebeuren.Het word overal lastig of half uitgelegd.
Ik heb op internet ik weet niet hoeveel fora en community’s bezocht over hoe ik in Magento 1.7.0.0 de taal op nederlands kan krijgen. Maar het lukt niet. Ik heb cashes ververst, ik heb talen ingesteld zowel front als backend. Ik heb store views aangemaakt. Maar ik krijg het niet voor elkaar. Zou iemand zo vriendeijk willen zijn een stap voor stap uitleg te geven, hoe je dit nou doet want ik word er echt moedeloos van.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Appmerce
Guru
 
Avatar
Total Posts:  376
Joined:  2008-05-13
Amsterdam, The Netherlands
 

Om te beginnen moet je de betreffende taalpakketten installeren (zie Magento Connect).

Ga dan naar System > Store management en maak je winkels aan, bijvoorbeeld voor iedere taal een aparte store-view.

Dan kun je via System > Configuration > General > Locale een taal instellen voor iedere shop. Wissel de store-configuratie met de dropdown linksboven (ieder store heeft zijn eigen configuratie-pagina’s).

De {{base url}} en secure url etc. hoef je helemaal niet aan te passen. Stel die gewoon in op je domein/folder waar magento is geinstalleerd. Die stond na de installatie waarschijnlijk al vanzelf goed.

Daarna kun je op de frontend van taal wisselen, mits je theme de taal-knop heeft (default heeft die).

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top