Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Barcode scanning
 
Maff
Member
 
Avatar
Total Posts:  63
Joined:  2007-09-03
Yorkshire, UK
 

Could barcode scanning be integrated into Magento?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Chris Williams
Member
 
Avatar
Total Posts:  67
Joined:  2007-09-02
Dallas, TX
 

barcode scanners usually just enter text into fields for these kinds of apps.  Would you want to scan upc codes or item codes?  Either way, that would be a matter of looking up items by s specific value.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Brandon
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  76
Joined:  2007-08-31
Web Developer
 

Short answer, yes.
Long answer, define integrated?  What exactly are you trying to do?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
michele benvenuti
Member
 
Total Posts:  53
Joined:  2009-10-08
 

hi
I’ve the same question.

my customer needs to use a barcode scanner to manage the items of his store.
for examle would be nice if the barcode scanner reading the barcode creates (authomatically) the sku of the product in magento (or eventually the id) .

is it possible ?
I shall I do that?

I’m running magento 1.3.4

thanks
mic b.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
chrishawkins
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2010-05-15
 

Bump… Any updates on this subject?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
michele benvenuti
Member
 
Total Posts:  53
Joined:  2009-10-08
 

Hi,
I solved out in the easiest way:

any USB barcode scanner has a “keyboard mode”, that “read and write\” your barcodes as if you insert them by typing.
so if you point your scanner on the SKU field in your magento backend, it scans your barcode and this evoid you to copy your codes mannually.

if you need a real “integration” ,such as printing your codes, or assign new codes to your items, there are some extension to be conseder, but I didn’t have the need.

best,
mic b.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
smartosc
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  76
Joined:  2011-02-23
Ha Noi, Viet Nam
 

Hi,

Just to let you know that we have developed an intuitive barcode system that can make your Inventory Management easier.
See more detail at http://saas.smartosc.com/resources/2011/02/x-barcode-inventory-management-for-your-magento-store-has-never-been-easier/

Many online businesses are using our solution. Contact me if you feel interested.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top