Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 1 of 3
[SOLVED] FAVICON
 
sudheerkumar.battula@gmail.com
Jr. Member
 
Total Posts:  7
Joined:  2007-11-28
Hyderabad
 

hello All,

i have done customizations for the Magento and before going to the testing phase i would like to add Favicon to it,
i tried overwriting the existing favicon in the root folder but it didn’t work

can any one help me how to do it…

Thanks
Sudheer

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Bill007
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  179
Joined:  2008-01-15
New Zealand
 

Yeah I thought I knew

There is Favicon in the root folder and another favicon in the shop folder I have replace both favicons in those folders and still no change It must be a cache issue

I will keep trying you are not the only one wink

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Loic_LC
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  194
Joined:  2007-12-19
Paris, France
 

It is a cache issue. I went trough the same problem, and I empty both browser cache and cache from the admin, and it worked out.
Hope this help.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Bill007
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  179
Joined:  2008-01-15
New Zealand
 

great thanks that did help

bill007 wink

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
breen
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-03-16
London, UK.
 

Hi, I’ve replaced the favicon in all the folders that Magento’s one appeared, cleared the cache(s) in System>Cache Management, and still Magento’s favicon prevails! ??

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
SeL_
Magento Team
 
Avatar
Total Posts:  1140
Joined:  2007-10-10
Paris, France
 

@breen
If you’re working with firefox, you should clear your browser cache too. It worked out for me.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
breen
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-03-16
London, UK.
 

Thanks SeL,

All working now grin

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mikemike
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2007-12-19
 

Some servers cache favicons. Sometimes it takes weeks for a favicon to update regardless if whether you’ve cleared your brower’s cache.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
SP Gear
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  10
Joined:  2008-05-30
Martinez, CA
 
mikemike - 07 April 2008 08:50 PM

Some servers cache favicons. Sometimes it takes weeks for a favicon to update regardless if whether you’ve cleared your brower’s cache.

I was having this same issue in Firefox.  I had tried all of the above solutions and I had completely deleted the favicon files from the server in all of the skin folders and the root folder, re-uploaded them, and then was still having the issue after clearing the cache and setting about:config.  What finally did it was deleting all favicon files except the one in the root installation folder along with your index.php file, which solved my problem.  Hope that helps someone.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tapebrothers
Sr. Member
 
Total Posts:  96
Joined:  2008-05-14
 

Can some tell me how to add favicon to my 2nd 3rd and 4th web sites sence the code sends every site back to the main favicon.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ukdazza
Guru
 
Total Posts:  308
Joined:  2008-04-16
 

where does one find the demo favicons to overwrite?…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mk2dev
Member
 
Total Posts:  42
Joined:  2008-08-07
Chicago, IL
 

there is a favicon in your skin folder that you need to replace for the theme you are currently using.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Reino
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  78
Joined:  2008-06-22
Utrecht, The Netherlands
 

If your replacing your fav icon just upload it to the root folder and your template folder.

The best and most simply way to see it in your browser is to visit the absolute url of the icon like this (example this website):
http://www.magentocommerce.com/favicon.ico

If you replaced it, just give it a hard refresh (ctrl + f5) and you’ll see a new icon.
Then it works out in your website as well.
So just visit the absolute url instead of clearing magento cache and browser cache, it saves time wink

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
AliciaAO
Jr. Member
 
Total Posts:  20
Joined:  2008-09-25
 

Create a Favicon.ico Here!!!  http://www.degraeve.com/favicon/ then upload to image folder in your theme! yay a new favicon and its an .ico so no more problems of it not showing!

Have fun!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Reino
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  78
Joined:  2008-06-22
Utrecht, The Netherlands
 

Just download the .ico plugin for photoshop!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
joker51
Jr. Member
 
Total Posts:  7
Joined:  2008-10-07
 

Not sure what I am doing wrong. But I have changed all the favicons that I can find. In the admin root and skin. When I got to my domain/favicon.ico I see mine. but on my site I still get the magneto default icon.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 1 of 3