Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Products Still Showing After Disabled Is Selected and Visibility is set to Nowhere
 
cappuccino
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2011-04-17
 

With no changes to our Magento 1.5.0.1 installation, all of our products have suddenly started to appear in our catalogs and search results, even the ones that are disabled and have visibility set to \\\’Not Visible Individually\\\’.

The issue was reported back in 2009 here: http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/11451/

However, i\\\’ve already tried the suggested solution:
1) change the visibility scope to global
2) change the store view then update attributes for each store view

Both without luck.

Any ideas on how to fix this stupid bug?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
cappuccino
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2011-04-17
 

Ok, i’ve figured out why the problem is occurring.

Even though the visibility field is being updated, it is not being updated in ‘catalog_product_enabled_index’ table.

How do i ‘rebuild’ this table safety?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
cappuccino
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2011-04-17
 

Ok, so when updating the visibility, it is correctly being stored in:
catalog_product_entity_int as either 1 2 3 4

However, it keeps changing the visibility to 4 on each save here:
catalog_category_product_index
catalog_product_enabled_index
catalog_product_flat_1
catalog_product_flat_2

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
jonmck
Sr. Member
 
Total Posts:  234
Joined:  2009-02-02
Birmingham, AL
 

Did you find a fix for this?  When we disable a product, it is not showing in the catalog, but it IS showing in search results.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ChromeMedia
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2013-01-31
Waterloo, Ontario
 

Has a solution for this ever been found?  From everything I’m reading around the forums, this has been a constant issue with dataflow imported products since 2008…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
imwy2cool
Sr. Member
 
Total Posts:  164
Joined:  2009-05-07
 

I’ve got the exact same issue on a few stores. I’ve found a few solutions that suggest duplicating the product and then deleting it and then changing the SKU back to the one you just deleted. However, I’ve got quite a few products doing this and it would take days to do that. Bumping this in hopes of finding a solution.

Thank to anyone in advance!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
robnoon
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2010-07-22
 

Hi All

Same here got 6,000 products all disabled but still showing in search any solutions found please?

Thanks
Rob

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top