Ješče jeden dodtaz doporucte prosim free sablony pro 1.6.2 nejlepe s odkazem
je možny že pro magento existuje jen tech par free sablon co jsem našel pomoci google?
Nebo jestli existuje nejaky program nebo neco pro jednodušši upravu designu šablony prosim poradte dekuji
Šablona v Magento se skládá v podstatě vždy ze třech věcí:
Layoutu (layout.xml) který může být měněn i v administraci.
PHTML souborů ty jsou prostě na disku s adresaři design
CSS kterým dáváš vzhled blokům (myšleno class které se tam dávají v tom phtml ).
Editor na to neexistuje, pomoct by ti mohlo http://www.magentocommerce.com/design_guide
M.
Jen bych opět připomenul, že je potřeba pokud je nechcete upravovat a přepisovat vybrat si správnou verzi šablony pro správnou verzi Magenta, zvláště nefungují verze do 1.5 na verze větší než 1.5 protože došlo ke změně dědění a základních adresářů z default na base.
To je třeba případ velmi oblíbeného tématu HelloWired.
chtěl bych magento take pouzit ale hlavne si pohrat se sablonou. Lze někde najít srozumitelný ale český návod? Z toho anglického nejsem schopný pochopit xml strukturu
Mno nelze.
Já mám rozepsanou knihu už dva roky a kniha co byla od Nostress byla jenom překladem toho anglického manuálu.
Takže bádat, zkoumat, ptát se…
M.
Nějaká aktuálnější kniha o Magento v češtině (podobná třeba té co vyšla nedávno o PrestaShopu) by byla dobrá, také jsem o jejím napsání uvažoval, ale je to hodně práce a času, který není. Rozhodně by to napomohlo rozvoji Magento eshopů u nás.