Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

[Megoldva]Admin felületre új menüfűl táblázattal… Mit rontok el? 
 
EronarDiaras
Member
 
Total Posts:  37
Joined:  2012-01-27
 

Szeretnék egy táblázatot megjeleníteni az admin felületen adatbázisból vett adatokkal.

Több mintát is néztem és próbáltam összerakni, de csak nem sikerül. Már vagy egy napja szenvedek csak azzal, hogy megjelenítsek valamit az admin oldalon…

A menüpont létre is jön. Az adatbázis tábla is megkreálódik példaadatokkal. Viszont ha ráklikkelek a menüpontra, akkor nem az adminfelület töltÅ‘dik be, hanem a frontend kezdÅ‘oldala… EgyelÅ‘re szerkeszteni nem is akarom a táblázatot, örülnék, ha egyáltalán megjelenítené a rendszer.

(csatoltam az eddig elkészített kódot)

Tudna valaki segíteni? Mit rontok el???

Image Attachments
magento-admin-page-grid.jpg
File Attachments
wrcouponprices.zip  (File Size: 13KB - Downloads: 75)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Dave_83
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  26
Joined:  2009-06-25
 

Itt van egy modul, ami segíthet:

http://inchoo.net/ecommerce/magento/coffeefreak-blank-magento-extension-for-building-main-admin-menu-with-sidebar-and-tabs/

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
EronarDiaras
Member
 
Total Posts:  37
Joined:  2012-01-27
 

Köszönöm, ez segített! Most a grid megjelenítésével vagyok gondban… Nagyon kusza nekem ez a rendszer… Nem tudsz véletlenül egy rendes leírást hozzá? Mert én nagyon nem találok semmit hozzá. Alig van valami normális támpont. (Wordpress-en nÅ‘ttem fel, amihez rahedli részletes leírás és példa van, hogy mit hol találni, mit hogy kell csinálni… Azt hiszem el lettem kényeztetve...)

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
darken101km
Jr. Member
 
Total Posts:  11
Joined:  2011-02-03
 

Szia,

Kezdésnek használd ezt: http://www.magentocommerce.com/magento-connect/modulecreator.html
Automatikusan felépíti a saját modulod alapját, így könnyebben megismerhető egy alap modul működése.

D

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
EronarDiaras
Member
 
Total Posts:  37
Joined:  2012-01-27
 

Na ez nagyon jól jött! Ezer köszönet érte!

Viszont egy ilyen select-et nem tudok belegyömöszölni a grid szerkesztőjébe (új tétel/tétel szerkesztése részre)

/Block/Adminhtml/Groupchanger/Edit/Tab/Form.php

$fieldset->addField('acgroupide''select', array(
          
'label' => Mage::helper('groupchanger')->__('The Customer Group'),
          
'name' => 'acgroupide',
          
'values' => array(
              array(
                  
'value' => 0,
                  
'label' => Mage::helper('groupchanger')->__('None'),
              ),
              
              array(
                  
'value' => 2,
                  
'label' => Mage::helper('groupchanger')->__('Wholesaler'),
              ),

              array(
                  
'value' => 3,
                  
'label' => Mage::helper('groupchanger')->__('Retailer'),
              ),
          ),
      ));

Adatbázisban ott van a mezÅ‘, a gridben is megjelenik és jól, adatbázisból vett értékekkel, viszont a form-on csak a lenyíló select jelenik meg, de hiába választok belÅ‘le és küldöm el, nem rögzül… Hibaüzenet nincs… Illetve másoltam egy másik select-es bevitelimezÅ‘rÅ‘l, ami meg működik… (eltérés a kettÅ‘ között csak a label-ekben, a name-ben van, illetve a mezÅ‘ nevében...)
Minden más inputmezÅ‘, select működik, csak ez nem… Már próbáltam adatbázisban mezÅ‘nevet is változtatni (azért is van ilyen fura neve most), de semmi eredmény…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
EronarDiaras
Member
 
Total Posts:  37
Joined:  2012-01-27
 

Na most nem kicsit vagyok kiaakadva!!! Nem tudom hány órát szúrtam már el erre a select-re, de sokat! Próbálgatással, utánaolvasással, guglizással… Erre most feladtam, vagy fél órán keresztül nem nyúltam hozzá. Erre most bejelentkezek megint az admin részre valami másért és hát ugye a legutolsó ponthooz dob, ami meg volt nyitva: ehhez a problémás formhoz… Hát mondom beállítok valamit a selectbe és mentem, aztán csinálom amit akartam… Erre elmenti!!! Próbálom megint, megint jó!!!
Argh… Hol lehet ebben a cache-eléseket kikapcsolni? Amiket fentebb írtatok, azokat már megcsináltam közben, de úgy látszik valamit így is megjegyzett…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
darken101km
Jr. Member
 
Total Posts:  11
Joined:  2011-02-03
 

Szia,
Ebbe már én is belefutottam korábban. Ha egy modulban egy adott tab-hoz tartozó form.php-ben új $fieldset-et definiálsz, akkor utána rögtön flush cache. Különben nem menti el.
Attila

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top