Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Totaal betaald dubbel bij betaling met ideal
 
stefan remmerde
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2010-03-08
 

Ik heb bij twee webshops hetzelfde probleem met ideal bestellingen.

Bij de informatie van een bestelling staat bij totaal betaald het dubbele van het eindtotaal.

Ik maak gebruik van de ideal modules van ideal-checkout zij zeggen dat het niet door de module komt maar wordt veroorzaakt door een fout in Magento. Ik heb het probleem zowel in magento 1.5.1 als bij magento 1.6.1

Is dit probleem bekend? Ik ben nog geen oplossing tegen gekomen op verschillende fora.

Image Attachments
screenshot.jpg
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Appmerce
Guru
 
Avatar
Total Posts:  376
Joined:  2008-05-13
Amsterdam, The Netherlands
 

Lijkt erop dat het bedrag 2x gecaptured wordt. Maar zo te zien is er niemand anders met dit probleem, dus ligt het voor de hand dat de fout in je Magento systemen zit. Zijn er custom aanpassingen gedaan aan het betaalproces/facturatie? Bijvoorbeeld een plugin die iets met facturen of statussen doet, en bedragen dubbel inboekt?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
stefan remmerde
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2010-03-08
 

Er zijn geen custom aanpassingen gedaan en er zijn ook geen plugins die op beide site werken en iets met facturen of statussen doen. Vandaar dat ik dacht dat het aan de ideal plugin zou moeten liggen maar bij ideal checkout zeggen ze dat hier geen sprake van is. Misschien een beetje vergezocht maar we hebben best veel problemen met de hosting die niet echt geschikt blijkt voor Magento zou daar iets fout kunnen zijn wat dit kan veroorzaken?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
NikkyLauwers
Jr. Member
 
Total Posts:  15
Joined:  2011-02-03
 

Ik heb hier ook last van gehad met de ideal module van http://www.ideal-checkout.nl/.

Maak nu gebruik van een module van Morningtime en hiermee heb ik het niet dus. Dus dan lijkt mij het probleem eerder bij de plugin te liggen.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
eddetollenaer
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  21
Joined:  2011-10-26
 

Ik heb hetzelfde probleem. Heeft iemand al een oplossing kunnen vinden?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
eddetollenaer
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  21
Joined:  2011-10-26
 

Probleem nog steeds aanwezig. Iemand?

Ik gebruik Ideal lite van de Rabobank.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
eddetollenaer
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  21
Joined:  2011-10-26
 

OPGELOST smile

Wijzig de pay() function in app\code\core\mage\sales\model\order\invoice.php als volgt.
Uiteraard beter om het in je local of community omgeving te doen smile

/**
     * Pay invoice
     *
     * @return Mage_Sales_Model_Order_Invoice
     */
    public function pay()
    
{
        
if ($this->_wasPayCalled{
            
return $this;
        
}
        $this
->_wasPayCalled true;

        
$invoiceState self::STATE_PAID;
        if (
$this->getOrder()->getPayment()->hasForcedState()) {
            $invoiceState 
$this->getOrder()->getPayment()->getForcedState();
        
}

        $this
->setState($invoiceState);

        
$this->getOrder()->getPayment()->pay($this);
        
        
// Check if order is already paid for. If so, it was paid for with an external payment provider 
        // so do not add Grandtotal to TotalPaid. This is a bugfix for a bug in the payment registration in Magento imho
        // Fixed by Ed de Tollenaer http://www.deictuitgever.nl 
        
if ($this->getOrder()->getTotalPaid() == $this->getOrder()->getGrandTotal()) {
            $this
->getOrder()->setTotalPaid($this->getOrder()->getTotalPaid());
            
$this->getOrder()->setBaseTotalPaid($this->getOrder()->getBaseTotalPaid());
        
else 
            $this
->getOrder()->setTotalPaid($this->getOrder()->getTotalPaid()+$this->getGrandTotal());
            
$this->getOrder()->setBaseTotalPaid($this->getOrder()->getBaseTotalPaid()+$this->getBaseGrandTotal());
             
}
          
        Mage
::dispatchEvent('sales_order_invoice_pay', array($this->_eventObject=>$this));
        return 
$this;
    
}

Voer hierna de volgende SQL statements op je database uit in PHPMyAdmin:

UPDATE sales_flat_order SET total_paid total_invoiced WHERE total_paid total_invoiced

UPDATE sales_flat_order SET base_total_paid 
base_total_invoiced WHERE base_total_paid base_total_invoiced

UPDATE sales_flat_order_grid SET base_total_paid 
base_grand_total WHERE base_total_paid base_grand_total

UPDATE sales_flat_order_grid SET total_paid 
grand_total WHERE total_paid grand_total

Ga daarna naar Magento->Rapporten->Refresh statistics en refresh de lifetime statistics.
Je kan ook alle tabellen herindexeren, maar ik weet niet zeker of dit nodig is.

Hierna zal je bij Magento->Rapporten->Verkopen->gefactureerd zien dat alle betalingen netjes zijn bijgewerkt.

Uitleg:
Als een externe payment provider wordt gebruikt, wordt het betaalde bedrag al meteen opgenomen na succesvol afronden van de payment transactie. In dit geval iDEAL. Bij het aanmaken van de invoice wil magento deze betaling nogmaals registreren, maar dat is al gedaan. Ik heb een controle toegevoegd waarbij tijdens het aanmaken van de factuur eerst wordt gekeken of er al betaald is. Zo ja, dan wordt de betaling niet nogmaals geregistreerd.

Disclaimer: test dit eerst op een testdatabase om te kijken of het voor jou net zo goed werkt als voor mij.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
jesse1990
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2012-01-19
 

Geweldig. Het bovenstaande werkt perfect op 1.7.2.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
FroukjeGalama
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2013-06-28
 

Werkt hier ook in 1.7.0.2..
tnx!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
speedy222
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  5
Joined:  2012-01-12
 

Kan iemand mij helpen. Het lukt me niet om de update in de database uit te voeren. Welke tab in de database moet ik gebruiken.

SQL of een andere het woordje update staat nergens.

Ik wil geen fouten maken.  De tabs die ik heb bovenin zijn. En de stappen erna graag.

Structuur SQL Zoeken Query opbouwen Exporteer Importeer Handelingen Rechten Verwijderen

Graag je reactie.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top