Ještě bych chtěl doplnit, že těm kteří při instalaci nemají ve výběru měny Českou korunu, stačí si zajít do /app/etc/ a editovat soubor config.xml
A přidejte nový řádek 109 kam vložíte:
Tak aktuálně mi běží Magento 1.0 na hostingu od společnosti TOJEONO ve verzi Tarif 75 s připlacením za Zend Encoder a to i přes zapnutý Safe_Mode (údajně stačilo zakomentovat “set_time_limit()” v souboru “WizardController.php").
Společnost mohu jen doporučit a to hlavně díky rychlosti hostingu a technické podpoře (24h a na každý mail, tak do 5-10ti minut odpověď :o)).
@Zer0: zdarec, jen taková otázečka - proč máš k hostingu objednanej i Zend Encoder? Podle mě to na výkon Magenta nemá vliv - na to by měl mít spíš vliv Zend Optimizer a Zend Accelerator, přičemž Zend Optimizer je u Tojeono standardně zapnutej (viz http://www.tojeono.cz/phpinfo.php), za Zend Accelerator si zřejmě musíš připlatit ...
Nebo je to tak, že máš v rámci Zend Encoderu připlesknutej Zend Accelerator, kterej jinak samostatně neposkytují?
Potřebuju poladit rychlost a výkon, protože Magento je neuvěřitelnej žrout systémových prostředků. Rád se dozvím jakýkoli tipy na zrychlení toho lenochoda
Zend Optimizer a Zend Accelerator jsou tam standardně a na radu kamaráda jsem si připlatil za Zend Encoder, ale ještě jsem “zakódování” nezkoušel.
Jinak ještě změna v hostingu, protože Tarif 75 (75,- Kč/měsíčně) má memory_limit pouze 8M, tak po dohodě se společností TOJEONO, mám nyní Start (99,- Kč/měsíčně) se standardními 16M a za dalších 16M si připlácím 48,- Kč/měsíčně.
no vida, takže už jste dávno mohli bejt u nás za 100,- Kč jooo to všichni spořej a pak se nestíhaj divit…
Jak dlouho se zabýváš hostingem, administrací unixů, síťováním, etc? Co máš za stroje, kolik jich máš, jak máš vyřešený zálohování, jak často záplatuješ soft, děláš bezpečnostní audity, co ti na nich běží, kde to máš upíchlý, jakou máš konektivitu do CZ i ven, jakou děláš podporu, je vás víc nebo je to jen ‘one man show’, ...?
Hosting středních e-shopů není vůbec o nějaké úspoře pár kaček - náklady na celoroční provoz máš v podstatě za den - dva zpátky - ale o kvalitě, spolehlivosti a rychlosti poskytovatele ...
No a u rozběhnutých větších e-shopů je nejlepší pořídit vlastní kvalitní server - nebo dva - jeden pro provoz webu, druhej pro databázi. Náklady na pořízení serverů i jejich provoz se vrátí v řádu několika dnů, maximálně pár týdnů.
Zend Optimizer a Zend Accelerator jsou tam standardně a na radu kamaráda jsem si připlatil za Zend Encoder, ale ještě jsem “zakódování” nezkoušel.
Jinak ještě změna v hostingu, protože Tarif 75 (75,- Kč/měsíčně) má memory_limit pouze 8M, tak po dohodě se společností TOJEONO, mám nyní Start (99,- Kč/měsíčně) se standardními 16M a za dalších 16M si připlácím 48,- Kč/měsíčně.
Zend Accelerator je tam standardně? Aha aha, to jsem tam nikde nenašel ... díky za info
Máte někdo zkušenosti s Host Monter ( http://www.hostmonster.com ) ?? - Našel sem stránku, která tento hosting pro magento doporučuje a chtěl jsem se přesvědčit, že jim nejde jenom o provize ale, že je to doopravdy odzkoušené ( http://hosting4magento.com/ )
Dík za info