Magento Forum

   
a problem proceeding with Magento installation with installer-0.7.14800 - Step DataBase Installation
 
katell
Jr. Member
 
Total Posts:  14
Joined:  2007-12-17
Nouméa
 

Hi,

I use EasyPHP2.0, Windows XP and MySQL 2.9.1.1
in Php.ini
Max_Execution_Time = 3600
mysql.connect_timeout = 360
I restart install 2 times

Installation create 15 tables in database.

My Error :
PDOException Object
(
[message:protected] => SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away
[string:private] =>
[code:protected] => HY000
[file:protected] => C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\lib\Varien\Db\Adapter\Pdo\Mysql.php
[line:protected] => 106
[trace:private] => Array
(
[0] => Array
(
[file] => C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\lib\Varien\Db\Adapter\Pdo\Mysql.php
[line] => 106
[function] => query
[class] => PDO
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] =>
DROP TABLE IF EXISTS `core_config_data`;
CREATE TABLE `core_config_data` ()
[...]
)
)

[1] => Array
(
[file] => C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\lib\Varien\Db\Adapter\Pdo\Mysql.php
[line] => 137
[function] => raw_query
[class] => Varien_Db_Adapter_Pdo_Mysql
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] =>

DROP TABLE IF EXISTS `core_config_data`;
CREATE TABLE `core_config_data` ()
[...]
)
[...]
[errorInfo] => Array
(
[0] => HY000
[1] => 2006
[2] => MySQL server has gone away
)
)

exception ‘Mage_Core_Exception’ with message ‘Error in file: “C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\app\code\core\Mage\Core\sql\core_setup\mysql4-install-0.7.0.php” - SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away’ in C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\app\Mage.php:363
Stack trace:
#0 C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\app\code\core\Mage\Core\Model\Resource\Setup.php(254): Mage::exception(’Mage_Core’, ‘Error in file: ...’)
#1 C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\app\code\core\Mage\Core\Model\Resource\Setup.php(133): Mage_Core_Model_Resource_Setup->_modifyResourceDb(’install’, ‘’, ‘0.7.0’)
#2 C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\app\code\core\Mage\Core\Model\Resource\Setup.php(120): Mage_Core_Model_Resource_Setup->_installResourceDb(’0.7.0’)
#3 C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\app\code\core\Mage\Core\Model\Resource\Setup.php(94): Mage_Core_Model_Resource_Setup->applyUpdates()
#4 C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\app\code\core\Mage\Core\Model\Config.php(156): Mage_Core_Model_Resource_Setup::applyAllUpdates()
#5 C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\app\code\core\Mage\Core\Model\App.php(135): Mage_Core_Model_Config->init(NULL)
#6 C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\app\Mage.php(390): Mage_Core_Model_App->init(’base’, NULL)
#7 C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\app\Mage.php(410): Mage::app(’base’, NULL)
#8 C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\alimentation0.7\index.php(29): Mage::run(’base’)
#9 {main}

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Smile
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  4
Joined:  2008-01-03
 

I had the same error in the same context.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
imendes
Jr. Member
 
Total Posts:  11
Joined:  2007-12-26
 

Me too.The same error.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
katell
Jr. Member
 
Total Posts:  14
Joined:  2007-12-17
Nouméa
 

I don’t know solution, I test with WAMp but I have same problem

HELP US PLEASE !!!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
katell
Jr. Member
 
Total Posts:  14
Joined:  2007-12-17
Nouméa
 

Issue With WAMP
because, this is not the same error, sorry
EasyPHP and Wamp

If you have a low connection, You preferer download : magento-installer-0.7.14800.zip

1/
Download Wamp here
http://www.wampserver.com/download.php

2/
in Wamp PHP.ini :
Activate these extensions :
extension=php_curl.dll
extension=php_mcrypt.dll

Get a max execution time - I use an old PC
max_execution_time = 1000
max_input_time = 1000
mysql.connect_timeout = 1000

3/
Add In \wamp\www\magento\lib\Zend\Db\Adapter\Pdo\Abstract.php
after the line 124
$this->_connection->setAttribute(PDO::MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY,true);

4/
In Repertory \wamp\bin\php\php5.2.5\ext
Change Your Dll php_pdo_mysql.dll (5.2.5.5)
With Dll php_pdo_mysql.dll (5.2.1.1) : http://www.nolimitclubbing.com/lib_php/php_pdo_mysql.dll

5/
Change Permissions for your magento directory and folders ... (no read only)

You Are Ready to start installation !

http://www.magentocommerce.com/wiki/general/installing_on_windows_with_xampp_and_wamp

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
coeus
Member
 
Avatar
Total Posts:  39
Joined:  2007-12-15
 

I’ve tried the above and am still getting the same errors :(

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
pldtm
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  82
Joined:  2007-09-04
Bordeaux, France
 

same problem with xampp 1.6.5 on xppro.

[message:protected] => SQLSTATE[HY000]: General error: 2014 Cannot execute queries while other unbuffered queries are active.  Consider using PDOStatement::fetchAll ...

i restarted install from the beginning(xampp reinstall and svn install) and now it’s ok.
Just one point: for the .14100 i didn’t have to change the pdo php file to make it working, but for the .14800 it’s needed

You know what? i’m happy

pldtm grin

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ultimus
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-01-15
 

I have a very similar error with my shared hosting account.  I’d definitely like to see a solution for this.

I’ve tried all sorts of things to get Magento work, but it’s not happening.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
magnitive
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2007-12-15
 

Thanks for the thread. I fixed the same PDO problem under XAMPP 1.6.5 following the instructions above.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ganji
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  4
Joined:  2008-01-28
 

i used FireFoxe instead IE
its worked.
you can Try this
for Solve Magento Windows Insstalition error visit
http://www.magentocommerce.com/wiki/magento_common_installation_problem_in_windows
i found it but i did not do this now

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top