Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Price tier i General customer group. Zla cena. 
 
collatteral
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2011-01-03
 

Witam wszystkich,

Forum Magento okazalo sie bardzo pomocne w wielu przypadkach,ale mam problem, ktorego nigdy nie spotkalem - moze ktos doswiadczyl tego albo orientuje sie jak to rozwiazac.

Mam dwie strony: w kazdej po jednym sklepie i dwa views (polish i eng).
Ustawilem price tier do produtkow ktore tego potrzebuja (generalnie uzywam price tier do filtrowania klientow raczej niz do promocji). Na poczatku developmentu zmienilem nazwe customer group ‘General’ na ‘Trade’ (chociaz to chyba nie ma wiekszego znaczenia). Uzylem tej grupy jako standardowa grupa, do ktorej nalezy kazdy zarejestrowany uzytkownik. Zauwazylem, ze moje produkty, ktore zawieraja linie: [All Websites] [Trade] [1] [5.00] - sa zaliczane jako produkty za 5 euro przy grupie trade i jezeli nie jest sie zalogowanym.
Kilka scenariuszy:
1. Produkt za np 11.50, jestem niezalogowany, cena wyswietla sie 11.50 i nic poza tym (zadnego as low as). Kiedy dam add to cart, produkt dodaje sie za 5 (wedlug price tier, ale grupa sie nie zgadza bo NOT LOGGED IN to nie trade przeciez.
2. Jestem zalogowany jako trade. Produkt wyswietla cene 11.50 i dodatkowo as low as 5. Kiedy go dodam do koszyka, dodaje sie jako 5 (tak jak powinno byc).
3. Jestem zalogowany jako inna grupa. Cena wyswietla sie poprawnie (nie ma as low as) i cena dodaje sie takze poprawnie.

Czy zna moze ktos takie zachowanie? Ewentualnie prosilbym o jakies wskazowki. Mam zainstalowanych kilka extensions - sprawdzilem te, ktore moglyby miec bezposredni wplyw (swieza instalacja magento i po kolei testy), ale wszystko dziala.
Nie jest to jakis megawazny problem, bo po prostu ewentualnie nie bede uzywal tej grupy i bedzie dzialac. Dobrze by bylo jednak gdybym to naprawil jakos, a poza tym ciekawi mnie dlaczego tak sie dzieje.

Pozdrawiam

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top