Magento Forum

odd basepaths (ver. 0.7.14800)
 
iblastoff
Sr. Member
 
Total Posts:  252
Joined:  2007-08-31
 

any reason why the default basepaths during the install are ‘\’ rather than ‘/’?

i had to manually change both to the latter in order for the install to work.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Moshe
Magento Team
 
Avatar
Total Posts:  1770
Joined:  2007-08-07
Los Angeles
 

Default base paths are auto generated based on $_SERVER[’SCRIPT_NAME’].

Do you run windows? What error message did you get when you tried to proceed with backslashes?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iblastoff
Sr. Member
 
Total Posts:  252
Joined:  2007-08-31
 
Moshe - 04 January 2008 11:31 PM

Default base paths are auto generated based on $_SERVER[’SCRIPT_NAME’].

Do you run windows? What error message did you get when you tried to proceed with backslashes?

yep running windows (wamp). i didnt get an error message at all when attempting to just proceed with backslashes. it just seemed to reload the page each time i tried. when i changed both basepath and secure base path (http and port 80) to foreward slashes it went through fine (although i first ended up with pdo exception errors on the next screen:

PDOException Object
(
    
[message:protected] => SQLSTATE[42S02]Base table or view not found1146 Table 'magento.usa_postcode' doesn't exist
    [string:private] => 
    [code:protected] => 42S02
    [file:protected] => D:\wamp\www\magento.dev\lib\Varien\Db\Adapter\Pdo\Mysql.php
    [line:protected] => 106
    [trace:private] => Array

etc etc etc

when i reloaded THAT page, it seemed to continue and finish the database population. i assume i probably just need to set a longer timeout.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Michae1
Enthusiast
 
Total Posts:  826
Joined:  2007-08-31
 
Phemy - 05 January 2008 10:10 AM

I have the same error

I use XAMPP and Windows XP

Hi Phemy,

What is the problem you are addressing ? I installed Magento under XAMMP on WinXP and it works.

Thank you.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top