Magento Forum

   
Putina nevoie de ajutor
 
sitewebieftin
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2010-09-09
 

Salut tuturor.

1.Realizez un magazin online si doresc sa implementez plata prin paypal, dar nu stiu cum, Am vazut ca am in magento defaultpaypal, dar nu-mi apare pe site cand trebuie sa aleg cu ce platesc

2. Doresc ca in dreptul categoriilor sa imi afiseze nr de produse aflate in categoria respectiva
Ex: Servere noi (100)

Ma puteti ajuta?

multumesc frumos is toata stima

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tzyganu
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  2205
Joined:  2009-11-18
Bucharest, Romania
 

Salut
Daca site-ul foloseste ca moneda default RON nu va merge paypal fara a face niste modificari. Paypal nu suporta RON (inca).
Vezi aici mai multe detalii sau adauga si tu un post. http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/212240/

Daca vrei afisarea numarului de produse in cadrul meniului trebuie sa suprascrii metoda _renderCategoryMenuItemHtml din clasa Mage_Catalog_Block_Navigation (vazi aici un tutorial pentru a suprascrie un block model sau helper http://magedev.com/2009/06/03/magento-overriding-model-block-or-helper/)

Inlocuieste linia asta

$html[] '<span>' $this->escapeHtml($category->getName()) . '</span>';
cu
$productCount $category->getProductCollection()->count();
$html[] '<span>' $this->escapeHtml($category->getName()) .' ('.$productCount')</span>';

Daca vrei numarul de produse pe pagina categoriei editeaza app/design/frontend/{interface}/{theme}/template/catalog/category/view.phtml si in loc de

<?php echo $_helper->categoryAttribute($_category$_category->getName(), 'name'?>
scrie
<?php echo $_helper->categoryAttribute($_category$_category->getName().'('.$category->getProductCollection()->count().')''name'?>

Oricare ar fi cazul nu iti recomand sa adaugi numarul de produse langa titlul categoriei.
In cazul in care ai o baza de date destul de mare (> 1000 produse) codul de mai sus adauga un overhead serios la incarcarea paginii.

Cred ca asta e si motivul pentru care nu e inclus lucrul asta in codul default de la Magento.

Marius.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sitewebieftin
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2010-09-09
 

Multumesc frumos.
Am magento 1.4.1

Poti te rog sa-mi spui unde anume ar trebui sa inlocuiesc

Inlocuieste linia asta
$html[] = \’<span>\’ . $this->escapeHtml($category->getName()) . \’</span>\’;
cu
$productCount = $category->getProductCollection()->count();
$html[] = \’<span>\’ . $this->escapeHtml($category->getName()) .\’ (\’.$productCount. \’)</span>\’;

? In care fisier?  Multumesc frumos

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tzyganu
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  2205
Joined:  2009-11-18
Bucharest, Romania
 

Salut
In primul rand nu ar trebui sa inlocuiesti direct in fisierele din core. Daca faci asta ori nu vei mai putea face un upgrade ori a primul upgrade vei pierde tot ce ai modificat.

De asta am pus si un link spre un tutorial despre cum se pot suprascrie modele, blocuri si helpere in Magento.
Daca totusi vrei sa editezi fisierele din core atunci clasa Mage_Catalog_Block_Navigation o gasesti in app/code/core/Mage/Catalog/Block/Navigation.php

(Magento foloseste acelasi system de a numi clasele ca cel din Zend Framework: clasa Abc_Def_Ghi se gaseste in app/code/{core|community|local}/Abc/Def/Ghi.php.)

Bafta.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sitewebieftin
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2010-09-09
 

In app/code/core/Mage/Catalog/Block/Navigation.php
Nu merge, imi dispare meniul , left si right. tot ce am in dreapta si stanga.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tzyganu
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  2205
Joined:  2009-11-18
Bucharest, Romania
 

Hmmm...ciudat.
Chiar am incercat chestia asta si mi-a mers.
Vezi daca nu ai uitat ceva, vre-un punct si virgula sau un punct (sau poate le-am uitat eu cand am scris postul).

Verifica folderul var/log. Acolo ar trebui sa fie erorile (in cazul in care sunt).

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sitewebieftin
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2010-09-09
 

Daca pun asa
$productCount = $category->getProductCollection()->count();
$html[] = \’<span>\’ . $this->escapeHtml($category->getName()) .\’ (\’.$productCount. \’)</span>\’;
Nu merge.

Daca pun doar
$html[] = \’<span>\’ . $this->escapeHtml($category->getName()) .\’ (\’.$productCount. \’)</span>\’;

Imi apare ok dar nu scrie numarul adica

Ex:
Categorii
Laptop ()
Componente ()
HDD ()

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tzyganu
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  2205
Joined:  2009-11-18
Bucharest, Romania
 

Salut.
Imi pare rau dar nu stiu o alta solutie.
E si normal ca a doua varianta sa nu afiseze nimic intre paranteze pentru ca variabila $productCount nu e definita.
Cum ziceam, la mine a mers prima varianta.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sitewebieftin
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2010-09-09
 

Am atasat fisirul navigation.phtml, poate am gresit eu cu ceva.

Ms

File Attachments
Navigation.php  (File Size: 13KB - Downloads: 99)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tzyganu
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  2205
Joined:  2009-11-18
Bucharest, Romania
 

Cred ca am gasit problema.
Nu e de cod, e de configurare.
Eu aveam activ ‘Use Flat Catalog Category’. Dupa ce l-am dezactivat nu imi mai merge.
Casa activezi ‘Use Flat Catalog Category’ du-te al System->Configuration->Catalog->Frontend si pune ‘Use Flat Catalog Category’ pe ‘Yes’.
Oricum e mai bine sa foloseti ‘flat categories’. E mai rapid.
O sa postez ceva mai tarziu (cand o sa gasesc cum se face:) ) si varianta pentru ‘Use Flat Catalog Category’ inactiv.

Ca fapt divers, am inlocuit fisierul Navigation.php din site-ul meu cu cel atasat de tine si a mers (cu ‘Use Flat Catalog Category’ setat pe ‘Yes’).

Revin cu o bucata de cod ceva mai incolo.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tzyganu
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  2205
Joined:  2009-11-18
Bucharest, Romania
 

Am gasit o solutie care sa functioneze si cu ‘Use Flat Catalog Category’ activ si inactiv.

In loc de

$productCount $category->getProductCollection()->count();
pune asta
if (Mage::helper('catalog/category_flat')->isEnabled()) {
            $productCount 
$category->getProductCollection()->count();
        
}
        else{
            $cat 
Mage::getModel('catalog/category')->load($category->getId());
            
$productCount $cat->getProductCollection()->count();
        
}

Am atasat si fiserul pe care l-ai pus tu cu modificarile mele.

File Attachments
Navigation.php  (File Size: 13KB - Downloads: 93)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sitewebieftin
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2010-09-09
 

Multumesc mult, merge perfect.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
dj_dyon
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2011-08-15
 

Salut, eu vreau sa creez o extensie care imi creeaza automat un utilizator cu rol setat cu toate permisiunile pentru web servicii poate cineva sa ma ajute ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top