Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Servicii design si dezvoltare Magento in Romania
 
mindmagnet1
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  5
Joined:  2010-06-10
 

Pentru toți cei interesați de sfaturi și sugestii pe segmentul ecommerce, puteți lăsa aici un mesaj și veți primi un răspuns în maxim 24h

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
cristianfasie
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2012-01-28
 

Draga mindmagnet1,

Doresc realizarea unui magazin on-line pe platforma MAGENTO Community Edition. Acest magazin va tinti 2 tipuri diferite de utilizatori: B2C si B2B (acestia din urma vor fi impartiti la randul lor in mai multe categorii de clienti - Gold, Silver, Bronze - ce vor avea fiecare diverse discounturi si oferte speciale). Va exista o singura baza de date cu produse, de unde, in functie de tipul de client, B2C sau B2B, i se va afisa continutul asignat: CATEGORII/SUBCATEGORII, PRETURI, OFERTE SPECIALE, BANNERE. Afisarea in CATALOG a pretului cu TVA pentru B2C si fara TVA la B2B.

In ceea ce priveste afisarea de continut specific fiecarui tip de client, marturisesc ca sunt in mare dilema. Nu stiu care dintre cele 2 variante, un singur STORE sau varianta cu 2 STORE-uri (cu cate un singur store-view fiecare), ofera cea mai mare flexibilitate si posibilitati de dezvoltare.

Personal mi se pare mai potrivita varianta de a avea 2 STORE-uri diferite (unul B2C si unul B2B). Odata din punct de vedere al imaginii si marketingului, pentru ca va da clientilor B2B impresia si feeling-ul ca sunt diferiti de clientii obisnuiti, ei accesand alta arie a site-ului, unde va fi nevoie de pre-aprobare pentru inregistrare. Un alt argument ar fi faptul ca se poate asocia mai usor continut in functie de tipul de client, B2C sau B2B. Dar, in acest caz vor trebui multe lucruri asociate cu un anumit STORE, lucru care nu e standard. Vor trebui asociate cu un anumit STORE cel putin urmatoarele lucruri: PRETUL produselor, CLIENTII si/sau GRUPURILE de CLIENTI, CATALOG PRICE RULES, SHOPPING CART RULES. Cum vedeti lucrurile din acest punct de vedere ? Credeti ca este posibil ?

Pe de alta parte nu as vrea sa fiu impiedicat in viitor (dataorita faptului ca avem 2 STORE-uri) de implementarea unor EXTENSII, adica de faptul ca acestea nu au suport MULTISTORE. Se pot implementa chiar daca aceste extensii nu il au in “standard” ?

Din experienta voastra ce varianta se preteaza mai bine unui astfel de proiect: un singur STORE sau 2 STORE-uri ?

Iti multumesc anticipat.

Cristian Fasie
cristianfasie[at]gmail[dot]com

P.S.: inainte de a va scrie voua am plasat si un post cu acest subiect. Sper ca nu e nici o problema. Multumesc.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top