Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Getting the secure checkout to work
 
Ashwood
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  3
Joined:  2008-11-11
Rotherham, UK
 

I have just installed a SSL certificate on my server. The installation works fine, https://secure.mysite.com goes to a new subdomain on mysite.com, which is currently empty. It displays the empty root directly

I am running Magento 1.1.6, and the rest of the store, products, categories are installed fine. The checkout works fine in unsecure mode.

When I say “yes” to “Use secure URLs in frontend”, there seems to be a problem. I have specified https://secure.mysite.com/ as the base secure directory, and left the rest as default.

When I try to checkout, it does to https://secure.mysite.com/checkout/onepage/?SID=jhhKgKSUT97N4p1G5Uvt8ruV3WymoQO50RHFPvhvTGM - this returns a 500 Internal server error.

I am guessing it’s because there is nothing actually there at https://secure.mysite.com/checkout/onepage.

Do I have to copy files over from the unsecure installation to the secure subdomain folders? If so, which ones?! grin

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Ashwood
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  3
Joined:  2008-11-11
Rotherham, UK
 

I have managed to get it working now.

The problem was that when I created the secure.mysite.com subdomain, I had specifed that it redirects to a new folder called /public_html/secure. Magento was therefore looking for files (that weren’t there) in the secure folder.

The solution was to delete the secure subdomain and reinstall the secure subdomain directing it to the root folder “/”. Obviously I had to reinstall the SSL certificate on the new secure subdomain.

Now it works fine.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top