Magento Forum

Välj spårk? 
 
GaaaaB
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-11-05
 

Hej!

Jag har för några timmar sedan installerat Magento, och än så länge så tycker jag det verkar vara ett riktigt trevligt system.
Installerade Svenska och Danska språkpaketen, men jag har problem med en liten sak. Om ni tittar på butiken http://www.hockeybasen.se/magento/ så ser ni klart och tydligt att den är på Svenska men varför har inte orden Your Language: ändrats till Välj språk: och vice versa när det gäller Danska sidan?

Hur går jag tillväga för att fixa detta problem?

Tack!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
macwiz
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2008-04-02
Kävlinge, Sweden
 

Kolla efter strängen i app/locale/sv_SE/Mage_Page.csv och ändra där om den inte är översatt.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
GaaaaB
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-11-05
 

Märkligt strängen är redan korrekt i app/locale/sv_SE/Mage_Page.csv filen.
Har du någon annan idé?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
zOOge
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2008-11-06
 

Ändra i:
/app/design/frontend/default/default/template/page/switch/languages.phtml
När jag ändrat där har det slagit på förstasidan.
Enkelt sätt att hitta såna småsaker är:
find . -type f |xargs grep “Your Language:”

// Fredrik

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
GaaaaB
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-11-05
 

Njea verkar inte riktigt fungera som jag vill.
När jag ändrar i den filen så ändras det mycket riktigt till Välj spårk: fast ä och å är ersatt med ? och när man byter över till Danska så ska det inte stå på Svenska välj språk.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
GaaaaB
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-11-05
 

*dubbelpost*

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Roger
Member
 
Total Posts:  69
Joined:  2007-08-31
 

Cache på webservern eller cache i webläsaren

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
GaaaaB
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-11-05
 

Har bestämt mig för att köra på flaggor istället för text, så det är ordnat nu!

Nu till nästa fråga som också handlar om olika språk.
Måste jag skapa dubbelt av allt om jag ska ha två språk te.x dubbla kategorier, produkter m.m?

Hur jag gör för att sätta upp två olika språk på smidigaste sättet?

Tack.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top