Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Configuration/Web access options/Base URL kısmında hata ve çözümü
 
sembolonline
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2011-02-03
 

Merhaba arkadaÅŸlar,

Kurulum esnasında Configuration/Web access options/Base URL kısmında kaynaklanan
Please enter a valid URL. Protocol is required (http://, https:// or ftp://) hatasının çözümünü en kısa sürede anlatacak lütfen yardım etsin.

Kullandığımı Programlar
-Wampserver 2.0
-Apache 2.2.11
-PHP 5.3.0
-Magento-1.5.0.1

Lütfen Yardım edin.

Teşekkürler.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ufukk
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2010-12-04
 

aynı hatayı bende yaşıyorum ve hala aşamadım. internette aradım ama bilgi bulamadım. sen bulabildin mi acaba?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ufukk
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2010-12-04
 

uğraşmalarım sonucunda hatayı buldum.

öncelikle

magentonun kurulu olduğu dizin \app\etc içindeki config.xml de düzenleme yapman lazım.

<host>127.0.0.1</host>
<username>ufukinan</username>
<password>123456</password>
<dbname>magento</dbname>

host olarak localhost yerine 127.0.0.1 kullan.

base url kısmındada yine localhost yerine 127.0.0.1 kullan database oluşturacaktır.

umarım işine yarar.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
eeserdar
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-12-06
 

MErhaba malesefki işe yaramadı.ufuk arkadaşım.
Kimse Yardım etmeyecekmi?Bilen Biri Yokmu?????

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sembolonline
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2011-02-03
 

Merhaba,
ufukk arkadaş bir iş yaramadı yazdıkların bir kaç varyasyon denedim yinede olmadı.

Hiç başına böyle bir sorun gelip çözen yok mu ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ksaltik
Jr. Member
 
Total Posts:  5
Joined:  2009-05-24
 

Arkadaşlar Firefox ile kurulum yapın. Firefox Seçenekler -> içerik -> Javascript desteğini kaldırın. Sayfayı refresh yapın. Gerekli alanları tekrar düzenledikten sonra devam edin. O adımı geçecektir. Daha sonra Javascript desteğini açmayı unutmayınız.

Magento’nun paralı versiyonu da olduÄŸu için her zaman buglar olacaktır. Bu bug ve düzeltilmiyorda küçük fix paketleri de yok. Birileri çözüm üretirse siz onu uygulayıp yolunuza devam edebilirsiniz ancak. Ve çözüme ulaÅŸmakta nerdeyse imkansız gibi. O yüzden ücretli versiyonu olmayan açık kaynaklı yazılımları deneyin bence. Ãœcretli versiyonunda bu bug varsa bu anlaşılabilir. Ama bug sadece ücretsiz versiyona aitse o zaman uüraÅŸmaya deÄŸmez açıkcası.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
yartasi
Jr. Member
 
Total Posts:  20
Joined:  2012-07-18
 

ben de bu sorunu yaşıyorum

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top