Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Dvojjazyčný obchod vs. Googlebot
 
2-czech
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-01-03
 

Resim pomerne prekerni situaci, kdy googlebot povazuje anglicke url produktu, kategorii a cms stranek (vsechny jsou unikatni) za neexistujici - 404 error.

Ty stranky samozrejme existuji, ale pouze kdyz je clovek v anglickem obchodu. Nasel jsem na foru modifikaci rewrite.php v core, ale pripada mi to spis jako muj problem v kodu na zmenu jazykove verze.

zmena redirect.php

// Morningtime: what if we have a valid URL for another store (on same domain)?
                // Magento would show a 404, because we\'re in the wrong store
                // So we need to find out the right store, and set the store
                if (!$this->getId()) {
                  $db 
Mage::getSingleton(\'core/resource\')->getConnection(\'core_write\');
                  
$result $db->query(\'select store_id from core_url_rewrite WHERE request_path = \"\' $pathInfo \'\"\');
                  if (
$result{
                    $storeIds 
= array();
                    while(
$row $result->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
                      $storeIds[] 
$row[\'store_id\'];
                    
}
                    
if (count($storeIds) == && is_numeric($storeIds[\'0\'])) {
                      $code 
Mage::app()->getStore($storeIds[\'0\'])->getCode();
                      
header(\"HTTP/1.1 301 Moved Permanently\");
                      
header(\"Location: http://\" $_SERVER[\'HTTP_HOST\'\"/\" $pathInfo \"?___store=\" $code);
                      exit();
                    
}
                  }
                }
                
// END

Mate s tim nekdo zkusenosti?

Diky
ps: jedna se o obchod www.doubleshot.cz

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
2-czech
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-01-03
 

zatracena Captcha .... omlouvam se za duplicitni post ... proc to nejde smazat question

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Martin
Guru
 
Avatar
Total Posts:  445
Joined:  2007-08-31
Brno | London | Los Angeles
 

Hm, skoro bych řekl, že problém by mohl být v tom, že nepoužíváš kód obchodu v URL, takže google pak neví, že je v jiné jazykové verzi obchodu.

Zkus vygenerovat pro CZ + EN store separátní sitemapy, a pak přidej do hlavičky odkaz na příslušnou mapu webu pro danou jazykovou mutaci, která je zrovna aktuální.

Asi takhle - 2 sitampy:

http://www.doubleshot.cz/sitemap_cz.xml
http://www.doubleshot.cz/sitemap_en.xml

a kód odkazu:

<link rel="sitemap" href="<?php echo Mage::getBaseUrl(Mage_Core_Model_Store::URL_TYPE_WEB) . 'sitemap_' . Mage::app()->getStore()->getCode() . '.xml'; ?>" title="<?php echo $this->__('Sitemap') ?>" />

Pak ty sitemapy přidej do google webmaster tools a otestuj, jak to funguje ...

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
2-czech
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-01-03
 

Martine diky!

S tim kodem obchodu v url to byla asi pocatecni chyba, kterou uz se mi ted moc nechce menit.

Sitemapy mam jiz separatne pro jazykove verze vygenerovane, pridam tedy jen odkaz do hlavicky.

Diky

Jarda

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Martin
Guru
 
Avatar
Total Posts:  445
Joined:  2007-08-31
Brno | London | Los Angeles
 

Přidání kódu obchodu do URL je jen o jeho povolení v administraci, nic jiného pak už měnit nepotřebuješ. Navíc pokud máš verzi 1.4 a vyšší, tak by se Ti mělo samy vytvořit i přesměrování starých URL na nové s kódem 301 - trvalé přesměrování. Nicméně je to potřeba otestovat a odladit nejdřív na vývojovém serveru, samozřejmě wink

Jinak doufám, že ta sitemapa v hlavičce pomůže.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
2-czech
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-01-03
 

Martine,

diky moc. Zkusim to na zrcadle otestovat, ale predpokladam, ze to asi bude kvuli spravne indexaci googlem nutne ...

Hezky vikend,

Jarda

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Martin
Guru
 
Avatar
Total Posts:  445
Joined:  2007-08-31
Brno | London | Los Angeles
 

Není zač.

Mimochodem tím stejným způsobem, jak je udělán ten odkaz na sitemapu, můžeš docílit lokalizovaného loga pro cz + en verzi ...

Pěkný víkend

M.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top