Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

How To Change …. “Grand Total name” for domestic language
 
upiter
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  6
Joined:  2009-06-24
World Wide Web
 

I am looking for other solution to change/remove the name >-Grand-< Total. Translation in line and csv file filed.
in my opinion the Grand Total is not logic - when something is TOTAL we do not need stress the facts and add GRAND
That is also funny that locale file is growing us fruits in the summer .... I will be very appreciate when someone even give me any ideas.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tripleGint
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  10
Joined:  2010-05-03
Columbus, OH
 

This is the 4th worst thing in magento

its in a core file so youll need to copy the core file to local

its at app/code/core/Mage/Sales/Model/Quote/Address/Total/Grand.php

copy to app/code/local/Mage/Sales/Model/Quote/Address/Total/Grand.php

in version 1.4.1.1 its at line 59

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
chrisrwhfm
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2013-02-21
 

Thanks for this.  Helped me out.  Not very intuitive to find on my own.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
brianmot
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-04-06
 

Thanks as well.

I hate when they hide these variables in the core stuff.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
kalenjordan
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  218
Joined:  2011-10-31
Pasadena, CA
 

@upiter, you should be able to simply add this translation in app/locale/xx_XX/Mage_Sales.csv - you had a problem with it?  Note that the translation file includes the trailing semicolon (:), so you’d need to included that.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
jiffymix
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2012-06-22
 

@mageupdate: Thanks for providing the easy, elegant and programmatically correct solution to this question. smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ecommsolution
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2012-10-21
 

I had updated the /template/tax/checkout/grandtotal.phtml line 52 with

<strong><?php echo $this->__('Total'?></strong>

on v1.8.0

The fact that there are items that are like this is a bad thing and should be changed on the core.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top