Try the Demo

Magento Forum

הצעות לשיפור מג’נטו הבסיסית

OrotTech
Moderator

Total Posts:  209
Israel

לקחתי ממש ברצינות את העניין ובחודשים אחרונים אני משקיע המון בהכרת המערכת וכל מרכיביה.
כיוון שב-5 שנים האחרונות המערכות העיקריות שאני עובד איתן אלו ממבו וג’ומלה היה לי די קשה לקלוט את הקונספט של מג’נטו.
כעת, אני יכול לומר שניסיון קודם דווקא תרם להבין טוב יותר את שני הצדדים של מג’נטו - הטוב והפחות טוב.

ברור לי לחלוטין שהמטרה העיקרית של מג’נטו היא ניהול מסחר אלקטרוני והמפתחים משקיעים משאבים רבים בפיתוח, שיפור והטמעה של המרכיבים הקשורים למסחר אלקטרוני ונראה לי פחות משקיעים בכל מה שלא קשור בצורה ישירה למסחר אלקטרוני. לדוגמא במרכיבים הקשורים בניהול תוכן.

למה בכלל יש צורך בניהול תכנים במג’נטו, מישהו ישאל? הנה כמה דוגמאות מעשיות:
- יצירת דפי מידע כגון אודות, מדיניות החזרות והחלפות, משלוחים וכו’
- טופס יצירת קשר
- בלוקים (מודולים) לפרסומות בדפי הקטגוריות והמוצרים
- ניהול סקרים (ככלי שיווקי מצוין)
- ניהול תפריטים (לצורך ניווט באתר)

כעת אני אחזור ואנסה להשוות את הצד הזה למערכת ניהול תכנים (ג’ומלה):

1. לדעתי ניהול דפי מידע (Manage Pages) במג’נטו מספיק טוב ומתאים למערכת שמטרתה העיקרית היא ניהול מסחר אלקטרוני. אין צורך בהיהררכיה, אן צורך בחלוקת דפי מידע לעמודים, אין צורך ביצירת תקצירים.

2. טפסים. אני מניח שנושא של הטפסים יישאר פתוח למפתחים עצמאים וייתחיל להתקדם ולהתפתח עם פרסום ה-API של המערכת. למרות שלדעתי אפשר היה להכניס למערכת הבסיסית לפחות טופס אחד בסיסי. אני אפילו לא רוצה לדבר על מחולל טפסים כיוון שזה דורש פיתוח לוגיקה מורכבת.

3. ניהול הבלוקים (Static Blocks) מיועד להוספת תכנים לדפי הקטגוריות. התחלה טובה אבל משום מה רק ההתחלה.
למה, לדוגמא, לא לאשפר יצירת בלוקים בעמודות (left and right columns)?
כיום, אם רוצים להוסיף בלוק כלשהו (זה יכול להיות באנר פרסומי, בלוק טקסט, תמונה, רשימת קישורים וכו’) לדפי הקטלוג יש לעשות זאת בתבנית עיצוב עצמה. ז"א סביר להניח שמשתמש\מנהל האתר ממוצע ללא ידע ב-HTML ובמבנה הפיסי של המערכת לא יוכל לעשות זאת בעצמו. זאת מגבלה מאד רצינית, כיוון שאלו הן פעולות בסיסיות שכמעט כל מנהל חנות מבקש.

4.  ניהול סקרים כבר מיושם במג’נטו אבל בצורה בסיסית ביותר. ניתן ליצור כמה שרוצים סקרים והם כולם יוצגו בבלוק הנמצא באחת העמודות של התבנית בצורה רנדומאלית. שוב פעם, התחלה טובה והזמנה למפתחים עצמאים להשלים פונקציונאליות של ניהול הסקרים.
למה בכלל נועדו הסקרים ולמה הם חשובים באתרי מסחר אלקטרוני?
במילים פשוטות הסקרים חשובים למנהלי האתר לקבל את דעת קהל המבקרים והקונים על מוצר מסוים, שירות כלשהו, לברר כדאיות הכנסת חידושים באתר ועוד. מעין כלי מחקר פרימיטיבי. האם כלי הזה חשוב באתר למסחר אלקטרוני? לדעתי בהחלט כן. אז למה אם כבר התחלתם בפיתוחו השארתם אותו חצי גמור?
איך ניתן לשפר את מערכת הסקרים?
- לאפשר לנהל סקרים מרובים בדפים מרובים. ז"א בכל דף אפשרות לפרסם סקר שונה.
- לאפשר לנהל סקרים מרובים בדפים בודדים. ז"א בדף בודד אפשרות לפרסם מספר סקרים.

5. תפריטים או מערכות ניווט באתר תורמים רבות לידידותיות של האתר כלפי המשתמש (usability) וגם לקידום האתר במנועי חיפוש.
במצב של היום יש לנו 3 תפריטים:
- בפינה הימנית העליונה
- תפריט הקטגוריות הראשי
- תפריט תחתון
רק תפריט התחתון בנוי כבלוק סטטי וניתן לעריכה מתוך פאנל הניהול של המערכת. אם רוצים לשנות או להוסיף פרטי תפריט חדשים לתפריט העליון או לתפריט הקטגוריות יש לעשות זאת בדרך הקשה והלא ידידותית של עריכת קבצי התבנית. כמובן, אם רוצים ליצור בלוק של קישורים (תפריט צדדי) להצגה בעמודות השמאלית או הימנית שוב פעם יש לעשות זאת באמצעות עריכת קבצי התבנית. ממש לא נוח, לא טריביאלי ולא ידיותי למנהל האתר הממוצע

כמובן, הסעיפים הנ"ל הם רק מהתרשמות הראשונה לאחר הכרת המערכת לעומק והרשימה תגדל.

אני מציע לפרסם כאן את ההצעות שלכם לשיפור המערכת. אבל מבלי להגזים, מדובר על שיפורים במערכת הבסיסית ולא על כל התכונות האפשריות שראיתם או שמעתם או חשבתם אי פעם באתר כלשהו, הרי כאן שמיים הם הגבול.

Signature 

תרגום מג’נטו לעברית • תבניות בעברית • חיבור לזאפ וכמה • סליקת כרטיסי אשראי • כתובות בעברית
אחסון אתרי מג’נטו בישראל • הסבה לעברית של תבניות עיצוב מג’נטו • פיתוח הרחבות מג’נטו
כל זה ועוד תמצאו באתר מג’נטו-ישראל

Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community

OrotTech
Moderator

Total Posts:  209
Israel

עוד כמה שיפורים קטנים אבל משמעותיים:

1. אפשרות להוספת tags למוצרים על ידי מנהל האתר מתוך פאנל הניהול

2. הוספת קישור preview site in new window בפאנל הניהול של המערכת בצורה גלובלית

3. שימוש בעורך HTML ויזואלי (אני יודע שזה בתכנון) בכל מקום בניהול המערכת שבו יש צורך (או ניתן) להשתמש ב-HTML

4. אפשרויות שימוש ידידותי במשתני המערכת בעת עריכת הטקסטים, בלוקים, קטגוריות ומוצרים. למשל, ניתן ליצור כפתורים מיוחדים לעורך ה-HTML או אפילו בדומה לכלי formatting שמשתמשים באתר הזה

5. זיהוי שפת הגולש אוטומטי. לדוגמא, אם בונים חנות רב לשונית, מטבע הדברים ברור שיהיה הרבה יותר קל וידידותי לגולש לקבל את האתר כבר בשפה שלו (כמובן בתנאי שקיימת חנות בשפה הזו) מאשר לחפש אי איפשהו בתחתית הדף אפשרות להחליף שפה. יכול להיות שפונקציונאליות כזאת כבר מיושמת ואני רק לא גיליתי אותה עדיין?

6. אפשרות ידידותית יותר להגדרת עמוד הראשי של האתר. שמתי לב שדי הרבה אנשים נתקלים בבעיה הזאת.

7. הוספת title attribute לקישורים שבתפריט הראשי (של קטגוריות הקטלוג) לפחות. זה יתרום ל-SEO של האתר.

Signature 

תרגום מג’נטו לעברית • תבניות בעברית • חיבור לזאפ וכמה • סליקת כרטיסי אשראי • כתובות בעברית
אחסון אתרי מג’נטו בישראל • הסבה לעברית של תבניות עיצוב מג’נטו • פיתוח הרחבות מג’נטו
כל זה ועוד תמצאו באתר מג’נטו-ישראל

Magento Community
Magento Community

RoyRubin
Magento Team

Total Posts:  968
Los Angeles, CA

Thank you for the comments Kosta. I’ve passed this on to our product team.

Keep the comments coming smile

Signature 

Roy Rubin
Magento Team

Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top