Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

something about acl
 
alkarim
Guru
 
Total Posts:  368
Joined:  2008-04-10
 

when I created a new module, I got accessed deny from its ACL.

do anyone has the same issue ??

what should I do to fix it ?

thanks

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
alkarim
Guru
 
Total Posts:  368
Joined:  2008-04-10
 

has anybody never got this problem before ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
JMarkMurphy
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  22
Joined:  2008-10-28
Cincinnati, OH
 

I have what I believe is the same problem.  As far as I know my system.xml and config.xml are correct, but I will post them here just to see if anyone can help.  I see the entry in Admin->System->Configuration, but when I try to select it I get Access Denied.  If I go to System->Permissions->Roles and select the Administrators Role, Role Resources is set to All.  If I select Custom, my ACL entry is displayed in the list.

This is the ACL portion of my Module/etc/config.xml:

<adminhtml>
        <
acl>
            <
resources>
                <
admin>
                    <
children>
                        <
system>
                            <
children>
                                <
config>
                                    <
children>
                                        <
sapintegration>
                                            <
title>SAP Integration Section</title>
                                        </
sapintegration>
                                    </
children>
                                </
config>
                            </
children>
                        </
system>
                    </
children>
                </
admin>
            </
resources>
        </
acl>

This is my Module/etc/system.xml:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<config>
    <
sections>
        <!-- 
SAP Integration tab -->
        <
sapintegration translate="label" model="sapintegration">
            <
label>SAP Integration</label>
            <
tab>sales</tab>
            <
frontend_type>text</frontend_type>
            <
sort_order>500</sort_order>
            <
show_in_default>1</show_in_default>
            <
show_in_website>1</show_in_website>
            <
show_in_store>0</show_in_store>
            <
groups>
                <!--
SAP Custom Checkout fieldset -->
                <
sapcheckout translate="label">
                    <
label>SAP Checkout</label>
                    <
sort_order>0</sort_order>
                    <!-- do 
not show this configuration options in store scope -->
                    <
show_in_default>1</show_in_default>
                    <
show_in_website>1</show_in_website>
                    <
show_in_store>0</show_in_store>
                    <
fields>
                        <!-- 
is sap integration active for the website? -->
                        <
active translate="label">
                            <!-- 
label for the field -->
                            <
label>Enabled</label>
                            <!-- 
input type for configuration value -->
                            <
frontend_type>select</frontend_type>
                            <!-- 
model to take the option values from -->
                            <
source_model>
                                
adminhtml/system_config_source_yesno
                            
</source_model>
                            <!-- 
field position -->
                            <
sort_order>10</sort_order>
                            <!-- do 
not show this field in store scope -->
                            <
show_in_default>1</show_in_default>
                            <
show_in_website>1</show_in_website>
                            <
show_in_store>0</show_in_store>
                        </
active>
                    </
fields>
                </
sapcheckout>
            </
groups>
        </
sapintegration>
    </
sections>
</
config>
Image Attachments
ACL1.PNGACL2.PNGACL3.PNG
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
JMarkMurphy
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  22
Joined:  2008-10-28
Cincinnati, OH
 

Not real sure what happened here, but today it is working without a change to the XLM files!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top