Magento Forum

Installation issue
 
Tsær
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2010-05-29
 

Hi,

Maybe i am missing the obvious, but browsing the forums did not lead me to a solution for my installation problems.
After setting the database information etc. this is what i get…

There has been an error processing your request

Exception printing is disabled by default for security reasons.

Error log record number: 1478502925

is what i get after installing it locally (xxamp on a windows7 machine, worked fine with wordpress etc)
Magento version 1.4.0.1

the corresponding error file in /var/report/ says :

a:5:{i:0;s:216:"Error in file: "C:\web\xampp\htdocs\app\code\core\Mage\Catalog\sql\catalog_setup\mysql4-install-1.4.0.0.0.php" - SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'magento.catalog_eav_attribute' doesn't exist";i:1;s:918:"#0 C:\web\xampp\htdocs\app\code\core\Mage\Core\Model\Resource\Setup.php(374): Mage::exception('Mage_Core', 'Error in file: ...')
#1 C:\web\xampp\htdocs\app\code\core\Mage\Core\Model\Resource\Setup.php(260): Mage_Core_Model_Resource_Setup->_modifyResourceDb('install', '', '1.4.0.0.21')
#2 C:\web\xampp\htdocs\app\code\core\Mage\Core\Model\Resource\Setup.php(224): Mage_Core_Model_Resource_Setup->_installResourceDb('1.4.0.0.21')
#3 C:\web\xampp\htdocs\app\code\core\Mage\Core\Model\Resource\Setup.php(153): Mage_Core_Model_Resource_Setup->applyUpdates()
#4 C:\web\xampp\htdocs\app\code\core\Mage\Core\Model\App.php(363): Mage_Core_Model_Resource_Setup::applyAllUpdates()
#5 C:\web\xampp\htdocs\app\code\core\Mage\Core\Model\App.php(295): Mage_Core_Model_App->_initModules()
#6 C:\web\xampp\htdocs\app\Mage.php(596): Mage_Core_Model_App->run(Array)
#7 C:\web\xampp\htdocs\index.php(78): Mage::run('', 'store')
#8 {main}"
;s:3:"url";s:1:"/";s:11:"script_name";s:10:"/index.php";s:4:"skin";s:7:"default";}

Any ideas?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
MagePsycho
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1702
Joined:  2009-06-23
 

From the errors mentioned, I think the db are not properly installed.
Try re-installing the db.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top