Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Install Error
 
edwardsgifts
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2007-11-30
 

How do i fix this :

Warning: require_once(Zend/Validate/Hostname.php[function.require-once]failed to open streamNo such file or directory in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Uri/Http.php on line 33[0] in require_once() in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Uri/Http.php on line 33[1] in include_once("/home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Uri/Http.php"in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Loader.php on line 178[2] in Zend_Loader::_includeFile("Zend/Uri/Http.php"1) in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Loader.php on line 143[3] in Zend_Loader::loadFile("Http.php"Array[1]1) in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Loader.php on line 91[4] in Zend_Loader::loadClass("Zend_Uri_Http") in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Uri.php on line 121[5] in Zend_Uri::factory("http://www.edwardsgifts.com:80/magento/install/wizard/checkHost/"in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Http/Client.php on line 224[6] in Zend_Http_Client->setUri("http://www.edwardsgifts.com:80/magento/install/wizard/checkHost/"in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Http/Client.php on line 210[7] in Zend_Http_Client->__construct("http://www.edwardsgifts.com:80/magento/install/wizard/checkHost/"NULLin /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Varien/Http/Client.php on line 33[8] in Varien_Http_Client->__construct("http://www.edwardsgifts.com:80/magento/install/wizard/checkHost/"in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/core/Mage/Install/Model/Installer/Config.php on line 114[9] in Mage_Install_Model_Installer_Config->_checkUrl("http://www.edwardsgifts.com:80/magento/"in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/core/Mage/Install/Model/Installer/Config.php on line 105[10] in Mage_Install_Model_Installer_Config->_checkHostsInfo(Array[16]in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/core/Mage/Install/Model/Installer/Config.php on line 66[11] in Mage_Install_Model_Installer_Config->install() in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/core/Mage/Install/Model/Installer.php on line 83[12] in Mage_Install_Model_Installer->installConfig(Array[12]in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/core/Mage/Install/controllers/WizardController.php on line 208[13] in Mage_Install_WizardController->configPostAction() in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php on line 325[14] in Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch("configPost"in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Standard.php on line 149[15] in Mage_Core_Controller_Varien_Router_Standard->match(Zend_Controller_Request_Httpin /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php on line 166[16] in Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch() in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/Mage.php on line 380[17] in Mage::run("base"in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/index.php on line 28


Fatal error
: require_once() [function.require]Failed opening required 'Zend/Validate/Hostname.php' (include_path='.:/usr/local/php5cgi/lib/php:/home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib:/home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/core:/home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/local:/home/aaron/edwardsgifts-www/magento/app/code/community'in /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Uri/Http.php on line 33
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Michael_1
Enthusiast
 
Total Posts:  826
Joined:  2007-08-31
 

Hi edwardsgifts,

Can you please just make sure that the file /home/aaron/edwardsgifts-www/magento/lib/Zend/Validate/Hostname.php does really exist ? It looks like not all the files were uploaded to the server.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top