Arkadaşlar bir yığın uğraştan sonra siteyi kurdum.
Beta ile çalışmanında bu sorunları var. TAmkuruyorsunuz yeni verisyon geliyor her defasında yeniden uğraşmak gerekiyor.
Bu hatayı alıyorum. Eskiden FTP’den halledebiliyordum ama uzun süre ara vermiştim site işlerine. Şimdi magento ile yeniden dönmeye çalışıyorum. Ama malesef şu basit hatayı bile aşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Configuration
PHP Extension “pdo_mysql” must be loaded
PHP Extension “iconv” must be loaded
Please set all required settings before clicking Continue
php.ini.sample dosyası var. extension mcrypt.so’dan başka extension yok.
dikkatimi çeken şu oldu; zend.ze1_compatibility_mode = off (bu on mu olacak acaba)
Php kurulumu için Zend Core ve ya WAMP Server benzeri bir şey mi kullandın. Ama anladığım kadarıyla *nix bir makineye kurulum yapmışsın. (.so uzantısından tahmin ettiğim kadarıyla.) /etc/php/apache2/php.ini dosyası senin muhtemelen doğru dosyan olacak. Apache tarafında muhtemelen conf.d/ altındaki bütün .ini dosyaları da include ediliyordur. belki conf.d altına magento.ini diye bir dosya yaratabilir ve ilgili extension lar ile ilgili ayarları oraya yazabilirsin ama sana tavsiyem, php.ini dosyasının en altına ekle ilgili extension ları. Sonra da apache yi restart edip bir daha dene.
Zend Core kurulumu yaptıysan, php extension ları ile ilgili ayarları zaten ZendCore yönetici sayfası üstünden yapabilirsin tek yapacağın, ZendCore admin sayfasına gitmek ve oradan Configuration -> Extensions dan gerekli ayarları yapmak.
Eğer WAMP Server kurduysan, tray iconuna mouse ın sol tuşu ile tıklayıp, PHP servisinin üstüne gelip, orada açılan panelden extensions ın üstüne gelmen ve yeni açılacak uzunca listeden ilgili olan extensionlara tıklamak, yanında tik varsa çalışıyor demektir.
Bu tarz bir şey kullanmadıysan ve php kurulumunu kendin yaptıysan, extension lar ile ilgili kısımları kendin eklemek zorundasındır belki ondan tam emin değilim. Ama öyle olmamalı en azından mysql ve sqlite ile ilgili max_timeout gibi bazı ayarların default gelmesi lazım. php.ini içindeki tek extension mcrypt.so olamaz.
etc içinde ftpquota dizini ve sitemin isminin bulunduğu bir klasörden başka birşey bulunmuyor.
linux host kullanıyorum. magento 1.1.6 dosyalarını public_html klasörüne attım.
php.ini.sample dizinini editleyip extensionları sona eklesem olur mu?
Eğer shared hosting kullanıyorsan, php.ini ile ilgili değiştirmeye yetkin olmayacaktır muhtemelen. Bunun için hosting hizmeti aldığın yerle yaşadığın problemi anlatırsan, onlar gerekli düzenlemeleri yapacaktır diye düşünüyorum.
Bu arada bir dip not olarak okuduğum bazı yerlerde, Magento’nun hız açısından biraz sorunlu olduğunu okumuştum. Shared hosting tarafında bununla ilgili biraz sıkıntı yaşayabilirsi, bilgine.