Magento Forum

   
Page 1 of 2
Probleme cu instalarea
 
aTenTie
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2007-12-03
 

Incerc si eu sa instalez magento dar nu reusesc sa trec de prima pagina de la instalare

Welcome to Magento’s Installation Wizard!
nu am activ butonul de CONTINUE

Intentionez sa intalez pe claculatorul meu unde am deja pornit WAMP5 si am deja webpage si am si o alta baza de date.

Nu inteleg unde am gresit sau ce setari trebuie sa fac ?

IMAGINE cu eroarea

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ad2joe
Member
 
Avatar
Total Posts:  60
Joined:  2007-08-31
 

Salut,

Ai o problema cu js-ul care activeaza butonul, posibil ori sa nu ai un fisier care trebuie inclus, ori ai mai adaugat.

Error: $ is not defined
Source file: http://cs.best4you.ro/magento/install/
Line: 130

Recomand sa aduci din nou sursele, sa dezarhivezi si apoi sa incerci din nou.

Thanks, Joe.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Moshe
Magento Team
 
Avatar
Total Posts:  1770
Joined:  2007-08-07
Los Angeles
 

@Joe: http://cs.best4you.ro/magento/js/prototype/prototype.js looks corrupted, not fully uploaded.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ad2joe
Member
 
Avatar
Total Posts:  60
Joined:  2007-08-31
 

Thanks Moshe,

That’s what I was guessing and I was advising aTenTie to unpack again and retry the install.
Easier now you’ve localized the issue smile

Joe.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
aTenTie
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2007-12-03
 

Am reistalat tot, magento, wamp5 si da aceeasi eroare. Am incercat pe alt calculator, la fel, eroarea cu butonul.

Am inceput sa caut pe net alt modul integrat de php cu mysql si am luat xampp si am facut teste pe el.
A mers din prima dupa ce am facut cateva modificari la setarile de apache.

Acum studiez cum functioneaza, am sa fac un magazin de test zilele astea sa vad daca mai am probleme.

Deci concluzia, acel wamp5 are ceva de nu vrea sa mearga, mai trebuiesc setari facute pe care nu stiu sa le fac.
Exista cumva si un help in limba romana privind setarile din modul de admistrare ?

Arata foarte bine si este un soft foarte complet pentru ecomert.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ad2joe
Member
 
Avatar
Total Posts:  60
Joined:  2007-08-31
 

Salut,

La mine a mers cu wamp5, dar dc ai reusit sa-l instalezi, totul e bine smile

In legatura cu help pentru functionalitate, vezi wiki, knowledge base, screencasts si forum, nu este o documentatie oficiala sau neoficiala completa, nici in engleza nici in romana.

Thanks, Joe.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
aTenTie
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2007-12-03
 

Acum am alta problemea si nu stiu de unde sa o remediez.

La produse arata pretul cam ciudat in lei
150,00 0≤lei noi|1≤leu nou|1

daca pun sa arate in euro arata bine
150,00 euro

De unde se poate remedia problema ? A mai patit cineva asta ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ad2joe
Member
 
Avatar
Total Posts:  60
Joined:  2007-08-31
 

@aTenTie,

Am mai patit si eu, si tare as vrea sa stiu cum rezolv. Intrebam pe cineva care stie.

@Moshe,

Since you helped before, can you help on this issue :

if we switch to Romanian locale settings, including Romanian currency, we get something like this when showing up prices:

150,00 0≤lei noi|1≤leu nou|1

It’s hard to tell why.

Thanks, Joe.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
aTenTie
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2007-12-03
 

Din cate vad eu sunt foarte putini care folosesc acest gen de ecomert.
Pacat, este mult superior celorlalte platforme existente.

Nu prea intra nimeni sa dea explicatii. Eu am inceput sa lucrez cu aceasta platforma si sa descopar cum pot face modificarile pentru personalizare.

Ce nu inteleg eu este in ce este scrisa pagina de la CMS - Blocuri Statice. Nu este HTML obisnuit. Vreau sa fac alte pagini si nu stiu daca merge sa bag cod html sau trebuie editata pagina cu ceva anume ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mar_smi
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2007-12-20
 

salut

am intalnit aceeasi problema.

practic numai la RON e pus acest test - daca pretul produsului e 1 sa scrie ‘un leu’, daca e mai mare sa scrie ‘x lei’ - care este gresit.
am scos din lib\Zend\Locale\Data\ro.xml linia 1914 care contine testul respectiv: <symbol choice="true">0≤lei noi|1≤leu nou|1<lei noi</symbol> dar tot nu se modifica nimic.. probabil xml-urile respective sunt citite la instalare si continutul lor pus undeva pe server.. in baza de date nu exista.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Bogdan
Member
 
Total Posts:  42
Joined:  2007-12-05
 

curios eu am incercat metoda ta si vad ca a luat`o .
practic nu face un test si afiseaza ceea ce e in <symbol> .

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ad2joe
Member
 
Avatar
Total Posts:  60
Joined:  2007-08-31
 

Salut,

A mers si la mine, numai ca trebuie:
- editorul cu care modifici ro.xml sa salveze UTF-8;
- clear la cache chiar dc in admin e disabled peste tot (se face totusi cache la locale).

Joe.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ANDI222
Member
 
Avatar
Total Posts:  41
Joined:  2008-02-26
 

Salut,

Stie cineva cum se poate modifica formatul textului pentru a nu mai afisa doua subunitati , sutimile ?

De ex 143,00 RON sa fie 143 RON ?

Multumesc!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Cozo
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2007-12-18
 

Mie nu mi-a mers sa imi arate RON-ul cum trebuie...nu stiu ce trebuie sa mai fac.

Linia de cod care am scos-o :

<symbol choice="true">0≤lei|1≤leu|1<lei</symbol>

Si nu era pe linia 1914, ci pe 1511 la mine.

Folosesc ultima versiune, cea oficiala.
Am salvat utf8...si la cache va referiti la cache-ul browser-ului...un ctrl+f5 nu a facut nimic…

Any ideas?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
smlaci
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  122
Joined:  2008-04-15
Bacau
 

@Cozo
nu la cache-ul browserului.
in admin, la configurare, la cache management, are refresh acolo.
dupa ce faci asta merge fara probleme afisarea RON.
@ aTenTie
in static blocks este html. n-am testat inca dar cel putin asa pare din filmuletul oficial in care este prezentata functionalitatea lor.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
chiareu
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  11
Joined:  2008-12-30
Bucharest - Romania
 

\lib\zend\locale\data\ro.xml - cauta currency type=RON si schimba cu acesta. (linia 1598-1601 in ver. magento 1.2.1)
-------------------------
<currency type="RON">
<displayName>leu</displayName>
<symbol choice="true">lei</symbol>
</currency>
------------------------
apoi sters continutul foderului \var si refresh in browser. gata.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top
Page 1 of 2