Mám problém s importem obrázků. Není nic složitého přes “Import - Profily” vložit potřebné informace o produktech. Nějak se mi ale stále nedaří import obrázků. Je taková možnost nebo se musí přes databázi. Máte nějaké jednoduché řešení na import obrázků?
Omlouvám se za tak pitomou otázku. Nechtělo se mi to hledat, tak jsem zkusil česke fórum. Řešení importu obrázku je opravdu jednoduché. Stačí obrázek nahrát do složky media/import na serveru a pak jednosuše do CSV souboru pro import napsat /jmeno_obrazku.jpg.
chápu správně, že mám nahrát obrázek do adresáře /media/import a pak do CSV zapsat cestu /media/import/6023.jpg do všech tří cest k obrázkům (image, small_image, thumbnail)? Protože tak jsem to udělal (a zkoušel jsem mít i vlastní složku /media/import/MOJESLOZKA/6023.jpg), ale ač import proběhl úspěšně, tak obrázky u produktů nejsou. Nevíte co s tím, mám verzi 1.3.0?
Protože to chápeš špatně napíšeš pouze /6023.jpg do všech tří cest. Importní modul zajistí překopírování do potřebných složek sám a cestu si upraví.
Jinak jsem si založil vlastní fórum, kde zodpovídám otázky, neb se s tím pracuje výrazně lépe. Pokud máte zájem, můžete se ptát na magento.iguru.eu kde se budou i objevovat návody na nejčastěji kladené dotazy.
S pozdravem
Michal Moc
Protože to chápeš špatně napíšeš pouze /6023.jpg do všech tří cest. Importní modul zajistí překopírování do potřebných složek sám a cestu si upraví.
Jinak jsem si založil vlastní fórum, kde zodpovídám otázky, neb se s tím pracuje výrazně lépe. Pokud máte zájem, můžete se ptát na magento.iguru.eu kde se budou i objevovat návody na nejčastěji kladené dotazy.
S pozdravem
Michal Moc
Díky, to mě tedy nenapadlo, že to bude až tak jednoduché Co se týče toho tvého fóra, tak si jistě jako jiní cením snahy pomoci, ale osobně nejsem zastáncem “tříštění” sil. Přeci jen česká komunita kolem magenta není až tak velká, aby bylo vhodné provozovat 3 fóra (tady, tvoje a nostress).
Add tříštění, to je sice pravda, ale tady se to blbě udržuje, nabíhá to dlouho atd… Nostress se mu moc nevěnuje… No a my to máme jako podporu pro zákazníky a ostatní. Pro zákazníky jsou tam navíc videa jak co udělají a sem tam některé dávám veřejně.