Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

… Shipping a part of the order? 
 
Bluenix
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2007-11-12
 

Hi,

If an order is placed, and some products are in stock, but others would take a few days to get, is it possible to ship some products now, and the others afterwards?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Yes, see the demo, you can try it yourself.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Bluenix
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2007-11-12
 

-- Thanks

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
George - The Creative Co
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-11-04
 

Where about’s in the demo and how?

I can’t seem to find this?

Thanks in advance :D
George

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ShopGuy
Guru
 
Total Posts:  462
Joined:  2008-09-07
 

Yes, it is possible. However, keep this in mind (this is how it worked last time I checked).

Let’s say you have three products being shipped: A, B, and C. Product A is to go in the first shipment and product B and C in the second.

Now, lets pretend you made a mistake in Magento and put product and A and B in the first shipment. There is no way to correct this error. You will have to now separately keep track of what has been shipped and inform the customer that product B really has not been shipped.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
George - The Creative Co
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-11-04
 

Yes that’s fine - it will be the responsibility of the shop manager to keep this in order and make sure to do it right each time.

Also can you please explain to me where in the system i can do this (i can’t seem to figure out how to actually get it to work like that).

Thanks in advance!
George smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
George - The Creative Co
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-11-04
 

Were is this in the backend in the latest release and how do i find it?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top