Magento Forum

   
Magenton oikea ALV-käytäntö Suomessa? 
 
teemu_m
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  24
Joined:  2007-11-19
Salo - Finland
 

Tarkoitus olisi joskus lähiaikoina aloittaa posti- ja bussiennakkomaksujen maksutapamodulien (jotka tulevat ilmaiseksi jakoon) ohjelmistokehitys. Niiden yhtenä ominaisuutena pitää olla mahdollisuus laskuttaa ennakkomaksun hinta asiakkaalta.

Koska posti- ja bussiennakko ovat rahoituspalveluja, niiden ALV on 0% (tämä muuten puuttuu wikistä). Siksi niitä ei voi esim. sotkea yhteen kuljetuspalvelujen kanssa (vrt. Magenton Shipping & Handling ja Shipping Tax Class), koska niiden ALV on 22%.

Siksipä nyt olisi sopiva aika selvittää itselleen, miten Magentoa käytetään oikeaoppisesti niin, että Suomen kaikki ALV-käytännön vaatimukset tulevat täytetyiksi. Enkä tarkoita nyt vain kuljetus- tai rahoituspalvelujen ALV:ja, vaan kaikkea aiheeseen liittyvää. Siis myös mm. tuotteiden hintojen ALV, niiden esittäminen kuluttaja- ja yritys-/yhteisöasiakkaille katalogissa ja checkoutissa sekä kaikki erilaiset verosäännöt- ja ryhmät (Magento Tax Rules, Zones and Rates, Customer Tax Classes, Product Tax Classes). Eli koko homma A:sta Ö:hön.

Arvatakseni tästä olisi apua myös koko muulle käyttäjä- ja kehittäjäyhteisölle.

Niinpä kysyisinkin, oletteko jo perehtyneet asiaan kattavasti ja miten olette päätyneet ratkaisemaan sen?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ktuurna
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-07-13
 

Onko tulossa myös Itellan Prinetti palikka?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
teemu_m
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  24
Joined:  2007-11-19
Salo - Finland
 
ktuurna - 25 September 2008 11:03 AM

Onko tulossa myös Itellan Prinetti palikka?

Vaikka Prinetti on pintapuolisesti tuttu, niin en ole ikinä kurkannut Prinetin “konepellin alle”, enkä henk.koht. ole suunnitellut sen sovittamista Magentolle.

Mutta jos joku voi antaa asiasta lisätietoja teknisen dokumentaation tai vaikka jollekin muulle OS-verkkokauppaohjelmistolle toteutetun modulin muodossa, niin voihan sitä kurkata. Käsitykseni on, että Itella ei ole pyrkinyt tekemään asiasta ainakaan liian helppoa wink

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
aFox
Jr. Member
 
Total Posts:  15
Joined:  2008-09-02
 

Hoj,

en ole veropuolen ammattilainen, mutta on jonkin verran tullut yrittäjänä niiden kanssa telmittyä.

Suomen verotuskäytäntö on kaikessa yksinkertaisuudessaan kohtuu monimutkainen, että kaikkea on turha kuvitella saada yhteen pakettiin. Esimerkki: Lehden tilaaminen ja ostaminen on alv. 8%, mutta jos lehti ilmestyy väh. 4krt vuodessa ja tilaus on kestotilaus, niin alv. on 0% Että revi siitä huumoria… smile

Ei mutta tuohon bussiennakkoon… olinkin juuri katselemassa olisiko joku toinen asiaa kysellyt ja olihan se Teemu aka Aivomatic päässyt vauhtiin :D ! Hienoa! Katselin matkahuollon sivuja bussiennakosta ja -paketista. Itse bussipaketti on 22% alv. mutta voi olla hyvinkin, että sitten tämä rahoitus/maksupalvelu on alv. 0%. Mutta kyllähän tuo rahti edelleen menee mun mielestä 22% alv. niin kuin heidän sivuilla on esitetty täällä.

Eli käytännössä bussiennakko olisi maksutapa ja bussirahti toimitustapa. Bussiennakon valitessa pitäisi bussirahti olla ainoa toimitustapavaihtoehto. Bussi- ja postipaketissa pitää huomioida pakettien määrä, koko ja paino. Hinta määräytyy näiden mukaan. Kollilla (ei tule sekoittaa nelijalkaiseen, karvaiseen, naukuvaan lemmikkiin) on maksimikoko ja -paino ja jokaiselle kollille tulee myös aloituskustannuksensa.
Matkahuollosta ja/tai postista saa varmasi kaavan jolla laskea tämä helposti.

Magenton verotuskäytänteet on tehty yleismaailmalliseksi, mutta ennen kaikkea jenkkeihin sopivaksi. Jenkeissähän verot vaihtelevat osavaltioittain yritys- ja kuluttaja-asiakkaille ja tietenkin tuoteryhmien mukaan, joten heille on tärkeää, että löytyy jokaiselle osavaltiolle miljoona eri verotusvaihtoehtoa. Suomessa ollaan onneksi kohtuu järkeviä, eikä ole muita verotuskäytäntöjä kuin 4kpl (0, 8, 17, 22). Tietenkin aikaisemmin mainitsemani poikkeukset ja poikkeusten poikkeukset tuovat oman suolansa soppaan. Mutta viestin lopussa tuleva lista verokannoista pitäisi selventää ainakin tuoteryhmiä.

Muista ALV-käytänteistä:

Laskun pakolliset kohdat Verohallinnon sivuilta

1.  laskun antamispäivä
2. myyjän nimi ja arvonlisäverotunniste (Y-tunnus)
3. myytyjen tavaroiden määrä ja luonne sekä palvelujen luonne
4. suoritettavan veron määrä verokannoittain tai veron peruste verokannoittain

VEROKANNOISTA (Lähde: Yritys-Suomi)
Verokannat

Yleinen verokanta on 22 prosenttia verottomasta hinnasta tai muusta veron perusteesta laskettuna.

Alennetut verokannat

17 prosentin verokanta

Alempaa 17 prosentin verokantaa sovelletaan seuraaviin tavaroihin ja palveluihin:

- elintarvikkeet
- rehut ja rehuseokset

Alempaa verokantaa ei sovelleta tarjoilutoimintaan, eläviin eläimiin, vesijohtoveteen, alkoholijuomaverolaissa tarkoitettuihin alkoholijuomiin, tupakkavalmisteisiin eikä myöskään myrkkyihin.

8 prosentin verokanta

Alempaa 8 prosentin verokantaa sovelletaan seuraaviin tavaroihin ja palveluihin:

- henkilökuljetuspalvelut
- majoitustilan tai käyntisataman käyttöoikeuden luovuttaminen
- YLEn lupamaksut
- elokuvaesitysten, teatteri-, musiikki- ja tanssiesitysten, näyttelyjen, urheilutapahtumien, huvipuistojen sekä muiden kulttuuri- ja viihdetilaisuuksien ja laitosten pääsymaksut
- liikuntapalvelut
- lääkkeet ja lääkkeenomaiset tuotteet
- kirjat.
- taide-esineen ns. ensimyynti
- parturi- ja kampaamopalvelut sekä pienet korjauspalvelut kuten polkupyörien, kenkien ja nahkatavaroiden korjauspalvelut sekä vaatteiden ja liinavaatteiden korjaus- ja muutostyöt (alv % väliaikaisesti 8 % vuoden 2010 loppuun)

Näin… toivottavasti auttoi enemmän kun sekotti… Ilmoitteletko tilanteesta miten etenee! Saan töistä tarkempaakin verotustietoa tarvittaessa, joten jos on epäselvää niin voin varmasti auttaa!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Juvila
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2009-04-07
 

Onko kenelläkään tietoa saako Magenton laskulle näkymään eriteltynä eri verokannat.
Eli tuoterivillä verot näkyvät oikein, mutta yhteen vedossa näkyy vain kaikki veroluokat yhteenlaskettuna.
Nyt se näyttää vain:

Välisumma:
Verot:
Lähet…

Kun pitäisi näkyä

Välisumma:
Vero 23%
Vero 13%
Lähet…

Käytössämme on vanha 1.3.2.4 versio

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top