Magento Forum

   
Page 1 of 4
Search result not working on 1.4
 
namtra
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-04-20
 

I just installed Magento 1.4. Every thing work but the search.

When I use the top search the ajax search display the right possible results below the field, when I click one I get to the search result page,
At the top of the result page the right product name show next to “Search result for” but below that it always display the same product no matter what search I do.

Store Admin Dashboard Search numbers are correct.
Magento cache is off.

Any suggestions?

Thanks

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Sheri
Jr. Member
 
Total Posts:  26
Joined:  2008-12-21
Tennessee
 

Were you ever able to resolve this issue? It looks like this was posted quite some time ago. All the fixes I’ve found on here are for earlier versions and not applicable to version 1.4.0.1 stable.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
reshel
Member
 
Avatar
Total Posts:  38
Joined:  2010-03-24
East Texas
 

i have the same problem.. most of my products in one acategory have the same word in the description and name.. but i get no results on the top search (not advanced search).. everything seems to be working but the search at this point.. cache is off..

why is it taking so long to get an answer form this very important issue.. is there a fix or a post to help?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
timnguyen
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  5
Joined:  2009-08-05
 

Hi guys, I have the same problem too. I configured the “Search Engines Optimization” but it still stage “Your search returns no results.”

Anyone know what is happening? Please help us.

Thanks!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
timnguyen
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  5
Joined:  2009-08-05
 

Hehe, I’ve just found the solution:

Go to admin > System > Index Management.
Then, select all the indexes > Pick action is “Reindex data” > Press “Submit”.

Enjoy!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
reshel
Member
 
Avatar
Total Posts:  38
Joined:  2010-03-24
East Texas
 

i solved my problem with changing the price attribute and a couple of others to be excluded from the search and now it is working.. although I am having another problem.. Im getting an error on the price index.. Can\’t initialize indexer process.

my search is now working.. but what about this other error?

any help?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
webscot
Sr. Member
 
Total Posts:  192
Joined:  2009-05-12
 

Anybody else have this problem that found Re-indexing does not work? We have re-indexed, cleared all cache...to no avail.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
engillis
Jr. Member
 
Total Posts:  14
Joined:  2009-01-26
United States
 

Just installed and setup 1.4.1.0.... Search not working....  Cleared and turned off all caches, reindexed all indexes = problem solved.  Thanks!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
webscot
Sr. Member
 
Total Posts:  192
Joined:  2009-05-12
 

We also had Enhanced Search installed. We got rid of that extension and the problem is solved.

Now we just need a suitable search function that actually works well.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
SpeedBird
Sr. Member
 
Total Posts:  85
Joined:  2009-12-03
 

Having same problem after upgrading from 1.4.1.1 to 1.4.2.0-rc2 and importing some products. Disabled cache, reindexed, manually deleted cache folders - but I still see the same 112 results (there are over 4000 products on the site) no matter what I search for - even for searches that should return no results.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
SpeedBird
Sr. Member
 
Total Posts:  85
Joined:  2009-12-03
 

This is now becoming a major problem. Definitely related to the upgrade and not the product upload as the same products are returned on both the live and development websites (products have been uploaded to the live website only).

Tried:

Clearing all caches in backend.
Disabling all caches in backend.
Reindexing.
Manually clearing cache and session data from /var/.
Truncating the catalogsearch_result table and rebuilding indexes.
Disabling, saving, enabling then saving a product to see if it appears in the results (it doesn’t).

I don’t know what is left to try. It is imperative I get this working.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
SpeedBird
Sr. Member
 
Total Posts:  85
Joined:  2009-12-03
 

Is anyone else running 1.4.2.0-rc2 or 1.4.2.0 stable and experiencing the same problem?

I really hope 1.4.2.0 isn’t another ‘stable’ version of Magento CE that has an essential core feature that is plain broken. I had to upgrade from 1.4.1.1 ‘stable’ because of the memory leak preventing me from mass importing or exporting products.

1.4.2.x ‘actually stable’ may be the last Magento version I bother to develop for.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
SpeedBird
Sr. Member
 
Total Posts:  85
Joined:  2009-12-03
 

Some (small) progress:

The items that are showing up all have one thing in common - they are not listed under any categories. Products that are in categories do not show up at all using the search.

I have some idea where to look now.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Riftlord
Member
 
Total Posts:  36
Joined:  2010-03-08
 

I\’ve got the same sort of problem can\’t refresh layered index\’s can\’t search just get blank screen and getting this in the logs

PHP Fatal error:  Call to a member function getLoadedProductCollection() on a non-object in app/code/core/Mage/CatalogSearch/Block/Result.php on line 172

There is a getLoadedProductCollection in app/code/core/Mage/Catalog/Block/Product/List.php and i tried putting a require_once(\’/app/code/core/Mage/Catalog/Block/Product/List.php\’);
in there but that didn\’t work.

Any ideas?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
SpeedBird
Sr. Member
 
Total Posts:  85
Joined:  2009-12-03
 
Riftlord - 09 December 2010 07:13 AM

I\’ve got the same sort of problem can\’t refresh layered index\’s can\’t search just get blank screen and getting this in the logs

PHP Fatal error:  Call to a member function getLoadedProductCollection() on a non-object in app/code/core/Mage/CatalogSearch/Block/Result.php on line 172

There is a getLoadedProductCollection in app/code/core/Mage/Catalog/Block/Product/List.php and i tried putting a require_once(\’/app/code/core/Mage/Catalog/Block/Product/List.php\’);
in there but that didn\’t work.

Any ideas?

I have no problem refreshing indexes - the result page itself does show.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
SpeedBird
Sr. Member
 
Total Posts:  85
Joined:  2009-12-03
 

Clean install of 1.4.2.0 stable.

Catalog search is STILL not working (product data imported - tested on default theme).

Does anyone have the normal catalog search working on 1.4.2.0 stable before I file a bug report?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top
Page 1 of 4