Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Duplicated “Default” attribute set - Now unable to add any new products in admin
 
jofgav
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  30
Joined:  2008-04-09
UK
 

I created a Books attribute set based upon the attribute set Default.
As far as I am aware this is a basic install of Magento 1.1.2 and up until this point the Add Product pages were working fine.
Now everytime I add a new product and choose my Books or the Default attribute set with the any Product Type (inc. Simple Product) it errors.

The error message follows:-

Warning: include(Mage/GiftMessage/Model/Entity/Attribute/Source/Boolean/Config.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/functions.php on line 67
Trace:
#0 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/functions.php(67): mageCoreErrorHandler(2, ‘include(Mage/Gi...’, ‘/home/sites/USE...’, 67, Array)
#1 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/functions.php(67): __autoload()
#2 [internal function]: __autoload(’Mage_GiftMessag...’)
#3 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(714): class_exists(’Mage_GiftMessag...’)
#4 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/Mage.php(287): Mage_Core_Model_Config->getModelInstance(’giftmessage/ent...’, Array)
#5 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Eav/Model/Entity/Attribute/Abstract.php(342): Mage::getModel(’giftmessage/ent...’)
#6 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Eav/Model/Entity/Attribute/Frontend/Abstract.php(137): Mage_Eav_Model_Entity_Attribute_Abstract->getSource()
#7 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Adminhtml/Block/Widget/Form.php(117): Mage_Eav_Model_Entity_Attribute_Frontend_Abstract->getSelectOptions()
#8 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Adminhtml/Block/Catalog/Product/Edit/Tab/Attributes.php(46): Mage_Adminhtml_Block_Widget_Form->_setFieldset(Array, Object(Varien_Data_Form_Element_Fieldset), Array)
#9 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Adminhtml/Block/Widget/Form.php(88): Mage_Adminhtml_Block_Catalog_Product_Edit_Tab_Attributes->_prepareForm()
#10 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(635): Mage_Adminhtml_Block_Widget_Form->_beforeToHtml()
#11 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Adminhtml/Block/Catalog/Product/Edit/Tabs.php(72): Mage_Core_Block_Abstract->toHtml()
#12 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(193): Mage_Adminhtml_Block_Catalog_Product_Edit_Tabs->_prepareLayout()
#13 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout.php(428): Mage_Core_Block_Abstract->setLayout(Object(Mage_Core_Model_Layout))
#14 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout.php(223): Mage_Core_Model_Layout->addBlock(’Mage_Adminhtml_...’, ‘product_tabs’)
#15 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout.php(189): Mage_Core_Model_Layout->_generateBlock(Object(Mage_Core_Model_Layout_Element), Object(Mage_Core_Model_Layout_Element))
#16 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout.php(194): Mage_Core_Model_Layout->generateBlocks(Object(Mage_Core_Model_Layout_Element))
#17 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(279): Mage_Core_Model_Layout->generateBlocks()
#18 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(216): Mage_Core_Controller_Varien_Action->generateLayoutBlocks()
#19 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Adminhtml/Controller/Action.php(199): Mage_Core_Controller_Varien_Action->loadLayout(Array, true, true)
#20 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Adminhtml/controllers/Catalog/ProductController.php(172): Mage_Adminhtml_Controller_Action->loadLayout(Array)
#21 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(343): Mage_Adminhtml_Catalog_ProductController->newAction()
#22 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Admin.php(137): Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch(’new’)
#23 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php(168): Mage_Core_Controller_Varien_Router_Admin->match(Object(Mage_Core_Controller_Request_Http))
#24 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/Mage.php(420): Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch()
#25 /home/sites/USERNAME/public_html/shop/index.php(46): Mage::run()
#26 {main}

I’m going to keep searching but wanted to see if anyone else has come across this. It really has me stuck. :(

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
misterMan
Member
 
Total Posts:  57
Joined:  2008-07-15
 

I had something similar but in a different page. It turned out that somehow the directory and all its content “dissapeared”. How? Not sure. Make sure that the file /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/functions.php is still there. other than that I’m just a noob…

Good luck.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
jofgav
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  30
Joined:  2008-04-09
UK
 
misterMan - 19 August 2008 10:53 AM

I had something similar but in a different page. It turned out that somehow the directory and all its content “dissapeared”. How? Not sure. Make sure that the file /home/sites/USERNAME/public_html/shop/app/code/core/Mage/Core/functions.php is still there. other than that I’m just a noob…

Good luck.

Thanks for the suggestion but the file is there and a quick compare shows it’s the same as the one from the extracted base install.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
jofgav
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  30
Joined:  2008-04-09
UK
 

Sorry to have to bump this but I’m getting nowhere with this.
I could carry on working on the site but I’ve the shop owner wanting to get a start at adding products ASAP.
Anyone got any ideas? :D

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
joyously
Guru
 
Total Posts:  447
Joined:  2008-08-21
 

Sure looks like your attribute set has a missing boolean for the gift message.  Don’t know why it would, but that’s how I read the error message.

Gosh, I don’t know how to fix it, but I was just about to create a new attribute set so my shop owner could put some products in… Now the question is do I risk getting the same problem? Or assume you did something in yours to cause it to crash and I won’t do the same thing?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
jofgav
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  30
Joined:  2008-04-09
UK
 

I’ve still no idea what it was that caused this but I have since wiped everything and have started from scratch using Magento 1.1.3 and it’s working.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top