Magento Forum

   
getting table rates to work? 
 
qwerky
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2008-08-06
 

Hi All -

I am trying to get table rates to work. I can get the tablerates.csv to upload with out errors, and I enable table rates...however, they don’t seem to be showing up when I test purchasing a product!

I have tested in .9, 1.0 and 1.1.2 and get the same problem - which leads me to believe that I am missing some sort of configuration option??

Additionally, at no time does the table “shipping_tablerates” appear to be populating with any info! I thought the DB issues with this were cleared up in later versions! (esp 1.1.2)!

Any one know what I might be missing?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
qwerky
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2008-08-06
 

still no progress on my end - i keep thinking im missing something easy…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
radders
Sr. Member
 
Total Posts:  162
Joined:  2008-03-23
 

You are correct in saying that they should appear in that table. I don’t know why they are not being loaded though. Sorry!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

do they not show up at the checkout or are you not getting a quote on the cart-page?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
nikefido
Guru
 
Avatar
Total Posts:  481
Joined:  2008-07-11
New Haven, CT
 
radders - 07 August 2008 04:33 AM

You are correct in saying that they should appear in that table. I don’t know why they are not being loaded though. Sorry!

Perhaps a file permissions issue? That doesn’t really make sense if Qwerky already uploaded the file successfully and without errors...I think…

Gui - 07 August 2008 04:35 AM

do they not show up at the checkout or are you not getting a quote on the cart-page?

I was under the impression that this is something that only effects checkout?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
qwerky
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2008-08-06
 

I was thinking the same as nikefido with the file permissions, but I’m not sure why it would upload the read it correctly but then not import to the database if it gives no errors…

Also, GUI, they are not showing up in either. Why would it show up in the Cart area in any case? (Sry for my ignorance if it should be showing up there)

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

my database table is filled.
Can it be that your csv file is corrupt?

It shows on the cart page if you use the quote Tax & Shipping option.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
qwerky
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2008-08-06
 

I got it to work fine!

It seem that the only thing I did differently was:

1) Made a notepad file to create the .csv file (and refused to open it in EXCEL - i made a copy and opened that in excel to make sure it was correct formatting)
2) Set the “sort order” which I had not set before (seems to be a likely culprit to me)
3) Made unique names for the table rates

That seemed to do it!

Gui - 08 August 2008 07:14 AM

my database table is filled.
Can it be that your csv file is corrupt?


It shows on the cart page if you use the quote Tax & Shipping option.

Thanks for clarifying!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top