bu projeyi yaklaşık bir aydır takip ediyorum. zend framework üzerine kurulu olması büyük avantaj ve magentoyu geliştiren ekibin de hakkını verdiğininden eminim. umarım oscommerce i tarihe gömer, php dünyasının bu kalitede, RIA mantığında üretilmiş ve açık kaynak kodlu bir e-ticaret yazılıma gerçekten ihtiyacı vardı. hayırlı olsun.
Ben de yaklaşık 1 aydır düzenli takip ediyorum. Öncelikle incelemeye fırsat bulabildiğim kadarıyla şu haliyle (klasör yapısı vs) sıkı bir dokümantasyona ihtiyaç var. Bir de zend framework hakkında pek deneyimli değilim, onun da özelliklerini böylece öğrenmek gerekecek. Magento’nun ilk bakışta en beğendiğim yönü InnoDB tablolar ile transaction kullanması bu sayede rollback yapılabilmesi. Ciddi e-commerce uygulamalarında olması gerektiği gibi. Zaten oscommerce veya türevleri gibi transaction kullanmayan paketleri nasıl güvenle kullanıyorlar anlamış değilim. Her an paralar havaya uçabilir yani. Sırf bu yönüyle bile magento ilgiyi hak ediyor.
Design paketleri, lokalizasyon ve diğer teknik detaylarla ilgili dokümantasyon hazırlanıp şu an görünen bug’lar temzilenir, kullanıcılardan da contribution’lar yağmaya başlarsa tadından yenmeyen bir açık kaynak uygulama olacak gibi görünüyor.
tam da bugunlerde bir online ticaret yazilimina ihtiyacim var. Magento nun hem ziyaretçi hem de yonetici arayuzlerini inceledim ve hayran kaldim. Ucretsiz acik kaynak kodlu bir yazilim olmasi ise ayri bir cazibe unsuru. efenim kendim asp ile biseyler yapan bir web programcisiyim. ve bunun gibi PHP uygulamalrinmi gorunce ne luzum vardi ASP ogrendim diye dusunup duruyorum.
Eger ki bizim bankalarin sanal POS larini entegre edebilecegimi bilsem bugun kullanmaya baslarim bu yazilimi. Bu konuda ucreti mukabilinde bana yardim olabilecek arkadaslar adresinden benimle irtibata gecebiliriler.
Arkadaşlar ben ufak ufak başladım türkçeleştirmeye.. Ama daha başındayım… Kısım kısım bittikçe sizinle burdan paylaşırım.. Şimdiden hepimize kolay gelsin..
Çok başarılı bir yazılım olmuş fakat acilen Türkçeleştirmemiz gerek ki işimize tam anlamı ile yarasın. Bende bir yandan Türkçeleştirip geliştirmek için uğraşıyorum. Takım halinde çalışırsak daha verimli olacağına inanıyorum. Msn adresim:
Arkadaşlar frontend’in büyük bir bölümünü türkçeleştirdim fakat XML dosyalarını türkçeleştirirken yazdığım kelimelerdeki türkçe karakterler problemli çıkıyor. XML dosyalarındaki bu encoding problemini nasıl gideririm?
XML dosyalarının içeriği hariç dosyanın fiziksel yapısının encodinginden kaynaklanıyo olabilir sorun…
Bi de türkçeleştirmek için dil dosyası falan mı var bi yerlerde ben arayıp arayıp bulamadım..
e-ticaret konusunda çok cahil sayılırım ve bir e-ticaret uygulaması geliştirmem gerekiyo.. magento şu ana kadarki geliştirilen yönüyle ihtiyaçlarımı karşılıyor ve beni bi dünya kod yazmakdan kurtarıyor.. fakat sanal pos entegrasyonu nasıl yapılabilir.. ya da magento’yu geliştirmeye / değiştirmeye çalışmak ne kadar mantıklıdır? neticede kendi istediğim hiçbir Opern Source’in birebir kullanılması değil, isteklerim doğrultusunda gelişmesidir..
Yani magento ile tek başıma uğraşmaya başlayayım mı kendim için? Yoksa gelişime kapalı mıdır (yapısı itibartiyle)
Çok karışık ama şu ana kadar içime sinen tek E-Ticaret yazılımı da bu )
Magentonun maalesef bi dil dosyası yok o gördüğün yüzlrce dosyanın hepsini editlemen gerekecek Türkçesi için. Maalesef dil problemleri çok fazla..
Örn. ürün açıkmasıma türkçe karakter girdiğinde türkçe karaktere kadar olan bölümü alıyor sadece. Bir çok sorun şu anda mevcut.
Fakat Magento çok başarılı bir sistem bilinenin çok dışında özelliklere sahip şimdiden magento ile uğraşmaya başlamanın ileride büyük avantajlar getirecegini düşiünüyorum. Sanal pos konusuna henüz girmedim, diğer bölümleri bitirene kadar ecnebi birilerinin sanal pos entegrasyonu hakkında birşeyler yapacağını ümit ediyorum. YTL konusunda da sıkıntısı var.
Çalışmlarınız için teşekkürler fakat yukarıda belirtildiği gibi takım halinde çalışırsak daha iyi olabilir. Eğer görev paylaşımı yaparsak çok daha kısa sürede Türkçe’ye uygun hale getirebiliriz. Yardımcı olmak isterim msn : fsakbas (at) msn.com
arkadaşlar bu scriptin tr ye cevrilmesi ve de tr bankalarının sanal pos alt yapısına uyarlnaması benim için önemli, bu işi yapabilcek veya hızlanmasını sağlayabilecek birileri varsa ben maddi destek sağlamaya hazırım.