Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

ERROR: Invalid entity_type specified: catalog_product
 
bzsaw
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  141
Joined:  2008-02-13
 

Please help if you can. I don’t understand this error and it’s showing up when I log into the admin right before I can get to to the dashboard.

Thanks,

Invalid entity_type specifiedcatalog_product
Trace
:
#0 /httpdocs/app/code/core/Mage/Eav/Model/Config.php(107): Mage::exception('Mage_Eav', 'Invalid entity_...')
#1 /httpdocs/app/code/core/Mage/Eav/Model/Entity/Abstract.php(232): Mage_Eav_Model_Config->getEntityType('catalog_product')
#2 /httpdocs/app/code/core/Mage/Catalog/Model/Resource/Eav/Mysql4/Product.php(39): Mage_Eav_Model_Entity_Abstract->setType('catalog_product')
#3 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(697): Mage_Catalog_Model_Resource_Eav_Mysql4_Product->__construct(Array)
#4 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(737): Mage_Core_Model_Config->getModelInstance('catalog_resourc...', Array)
#5 /httpdocs/app/Mage.php(322): Mage_Core_Model_Config->getResourceModelInstance('catalog/product', Array)
#6 /httpdocs/app/Mage.php(336): Mage::getResourceModel('catalog/product', Array)
#7 /httpdocs/app/code/core/Mage/Reports/Model/Mysql4/Product/Collection.php(70): Mage::getResourceSingleton('catalog/product')
#8 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(697): Mage_Reports_Model_Mysql4_Product_Collection->__construct(Array)
#9 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(737): Mage_Core_Model_Config->getModelInstance('reports_mysql4/...', Array)
#10 /httpdocs/app/Mage.php(322): Mage_Core_Model_Config->getResourceModelInstance('reports/product...', Array)
#11 /httpdocs/app/code/core/Mage/Adminhtml/Block/Dashboard/Tab/Products/Ordered.php(50): Mage::getResourceModel('reports/product...')
#12 /httpdocs/app/code/core/Mage/Adminhtml/Block/Widget/Grid.php(438): Mage_Adminhtml_Block_Dashboard_Tab_Products_Ordered->_prepareCollection()
#13 /httpdocs/app/code/core/Mage/Adminhtml/Block/Widget/Grid.php(444): Mage_Adminhtml_Block_Widget_Grid->_prepareGrid()
#14 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(553): Mage_Adminhtml_Block_Widget_Grid->_beforeToHtml()
#15 /httpdocs/app/code/core/Mage/Adminhtml/Block/Dashboard/Grids.php(43): Mage_Core_Block_Abstract->toHtml()
#16 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(193): Mage_Adminhtml_Block_Dashboard_Grids->_prepareLayout()
#17 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout.php(402): Mage_Core_Block_Abstract->setLayout(Object(Mage_Core_Model_Layout))
#18 /httpdocs/app/code/core/Mage/Adminhtml/Block/Dashboard.php(66): Mage_Core_Model_Layout->createBlock('adminhtml/dashb...')
#19 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(193): Mage_Adminhtml_Block_Dashboard->_prepareLayout()
#20 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout.php(402): Mage_Core_Block_Abstract->setLayout(Object(Mage_Core_Model_Layout))
#21 /httpdocs/app/code/core/Mage/Adminhtml/controllers/DashboardController.php(35): Mage_Core_Model_Layout->createBlock('adminhtml/dashb...', 'dashboard')
#22 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(342): Mage_Adminhtml_DashboardController->indexAction()
#23 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Admin.php(148): Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch('index')
#24 /httpdocs/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php(146): Mage_Core_Controller_Varien_Router_Admin->match(Object(Mage_Core_Controller_Request_Http))
#25 /httpdocs/app/Mage.php(427): Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch()
#26 /httpdocs/index.php(40): Mage::run()
#27 {main}
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
matponta
Member
 
Total Posts:  39
Joined:  2008-05-20
Italy
 

Hello.
Did you ever figure this out? we’re getting the same thing out of the blue....

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
widescape
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-09-18
 

Try deleting the folder /var/cache/ and everything should be up and running again.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
lorik
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  81
Joined:  2008-08-29
Grenoble
 

Hi,

Same problem.  this occurs when enabling eav cache in backend.

Ok, deleting the folder /var/cache/ does works… but the problem come back very quickly. so it’s not the solution in a production website : impossible to clean the cache 10 times a day ! Or it’s not anymore a cache smile

Is there an other solution ? We realy need to enable the cache, either the website is sooooo slowwwww

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top