Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Catalog Price Rules defective with Configurable Product. 
 
kenosis
Member
 
Total Posts:  45
Joined:  2008-03-14
 

Greetings,

Due to the urgency of this issue for us, I opened a bug on this today.  However, in the mean time, I was hopeful someone in the community has seen this too and perhaps has crafted a workaround.  Hope so!  So, from the bug/issue report:

In a simple test case of a configurable product with one configurable attribute, the catalog price rule functionality appears defective. When a configurable product, with a price of $10, is displayed in the catalog view the catalog price rule discount of 10% is correctly applied and $9 is displayed. When the product page with the configurable attribute on it is displayed, the correctly discounted price of $9 is also displayed. BUT!!!! When the configurable product attribute is changed which would result in a price of $20 for the product, the discounted price of $19 is displayed, rather than $18 as expected ( off of $20 would be $18). It appears to me that the discount is calculated once based on the base price of the configurable product and never again, and not after product configuration changes.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Mike
Member
 
Total Posts:  43
Joined:  2007-09-11
Los Angeles, CA
 

In case anyone stumbles on to this issue through a search…

The only solution I\\\’ve found to this issue, thus far, is within this post:
http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/46664/#t160908 (within the thread \\\"Configurable products with catalogue price rules not working\\\")

Note that you should read through the thread, because there are some follow-up posts that further resolve the issue.

Namely: http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/46664/#t160910

and

http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/46664/#t246194

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top