Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Import Product STOCKS Broken in New Release
 
Loxam
Member
 
Total Posts:  60
Joined:  2008-03-17
 

I am having massive problems since upgrading my magento to the latest releases.

All my imports of stock and products were working fine, but now I cannot get the stock level import to work.  Products seem to be o.k

Here is the error message:

Skip import row, is not valid value “” for field “type”

I have tried exporting as xml, csv, etc.  uploading via local, changing options etc.  but nothing is working.

There are only 2 fields i need changing for stock and am using the default mapped fields.

Any help would be much appreciated - as this is killing my business literally!

File Attachments
testXML.xml  (File Size: 3KB - Downloads: 135)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Loxam
Member
 
Total Posts:  60
Joined:  2008-03-17
 

Still broken :(

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Loxam
Member
 
Total Posts:  60
Joined:  2008-03-17
 

Anyone have a fix for this?

I can’t face putting the stocks in record by record :(

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Loxam
Member
 
Total Posts:  60
Joined:  2008-03-17
 

Anyone :( :( :(

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
itognet
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2008-08-03
 

I have the same problem, But I dont think it is because of the new version 1.1.6 - I mean I have had this situation in earlier versions.

Try saving the import file in UTF-8

If it does not work - try export - and then import the one you just have exported. Maybe you can see a difference.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
hearsay
Member
 
Total Posts:  72
Joined:  2008-08-04
 

Yep, I’m having this issue too. 1.1.6.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
hearsay
Member
 
Total Posts:  72
Joined:  2008-08-04
 

Actually, my issue isn’t entirely the same. What’s happening here: I can import everything and, even though it gives me the Skip import row, is not valid value “” for field “type” error, it updates the stock levels fine. The only problem is that it also sets almost everything to be Out of Stock, even things that don’t have 0 qty. I can mass change attribute to fix it, but showing that to the client is going to look rather hacky.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
thE_iNviNciblE
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  220
Joined:  2008-01-09
Oldenburg
 

its really bad.... hmmm

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
thE_iNviNciblE
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  220
Joined:  2008-01-09
Oldenburg
 

could you give me the Profile XML for importing the stocks ?
thx a lot…
maybe its not the correct on… after updating from 1.1.8 to 1.2.0.1

i mean without “type” and “attribut_set”

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top